Zvone Boban: Ovo je poraz svih nas

Foto: Guliver Image/Getty Images

MILAN je danas potvrdio Stefana Piolija za novog trenera. Pioli će na klupi crno-crvenih zamijeniti Marca Giampaola koji je u utorak dobio otkaz nakon samo 111 dana, čime je postao trener s najkraćim mandatom u 120-godišnjoj povijesti kluba.

"Nije lijepo biti ovdje zbog promjene trenera, što je poraz za sve, pa čak i na osobnom nivou. Ali moramo nastaviti dalje, s izborom za koji mislimo da je ispravan za Milan. Sretno Stefanu Pioliju, sjajnom treneru koji stiže u teškom trenutku", rekao je sportski direktor Milana Zvonimir Boban na presici.

S Milanom je 53-godišnji Pioli potpisao ugovor do ljeta 2021. godine. Pioli u karijeri u Italiji ima više poraza nego pobjeda, a navijači Milana još pamte njegovu izjavu iz 2016. godine da je interist oduvijek.

Tijekom igračke karijere bio je član Parme, a u Juventusu je proživio najbolje trenutke. Sa Starom damom je 1986. osvojio naslov prvaka Italije te Interkontinentalni kup. Poslije je igrao u Veroni, Fiorentini, Padovi i u nekoliko talijanskih niželigaša.

Trenersku karijeru počeo je 2003. u Salernitani, vodio je Modenu, Parmu, Grosseto, Piacenzu, Sassuolo, Chievo, Palermo, Bolognu, Lazio, Inter, a prije nego li je potpisao za Milan sjedio je na klupi Fiorentine.

Nakon sedam odigranih kola u Serie A Milan se nalazi na 13. mjestu s devet bodova, a uoči sezone cilj je bio izboriti mjesto koje vodi u Ligu prvaka, natjecanje u kojem je Milan posljednji put igrao prije šest godina.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više