11 novih vozila za Zavod za hitnu medicinsku pomoć Splitsko-dalmatinske županije

Ilustracija: smz.hr

ZAVOD za Hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije dobio je u petak devet vozila za hitnu medicinsku pomoć i dva vozila za sanitetski prijevoz, vrijedna oko 4,5 milijuna kuna.

Ključeve za 11 vozila župan Zlatko Ževrnja predao je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Leu Luetiću.

Župan Ževrnja pohvalio je rad tog zavoda, koji radi u teškim uvjetima i neodgovarajućim prostorijama, a unatoč tome sve svoje obveze ispunjava odlično i na vrijeme. Obećao je da će županija i dalje pomagati tu bitnu zdravstvenu ustanovu te da će za nju pokušati pronaći pravo rješenje.

Sva vozila imaju ugrađen sustav za praćenje i nadzor kako bi se što prije interveniralo.

Po riječima ravnatelja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Lea Luetića, taj zavod ima oko 500 djelatnika koji dijele 112 vozila i ostalu opremu, a nova donacija županije dobro će im doći.

Istaknuo je da će se novim vozilima znatno poboljšati kvaliteta usluge te smanjiti napori djelatnika koji na godišnjoj razini ionako imaju mnogo intervencija. Objasnio je da je riječ o 25 do 30 tisuća vanjskih intervencija s ekipom hitne medicine koji obave od 60 do 70 tisuća prijevoza na godinu. Najavio je i zapošljavanje novih tehničara zbog većeg broja intervencija u turističkoj sezoni.

Pročitajte više