15-godišnji Amerikanac podlegao ozljedama nakon što ga je ustrijelio policajac

IAKO su mediji još u petak izvještavali kako je u jednoj američkoj srednjoj školi došlo do pucnjave, te kako je zbog toga u školu stigla policija, i cijela je škola bila evakuirana, naknadno je utvrđeno kako je zapravo došlo do velike tragedije.

Naime, učenik, za kojeg se vjerovalo da se ranjen zatvorio u jednu prostoriju škole, nije imao pravi pištolj niti je bio ranjen.

Odvjetnik obitelji Penley tvrdi kako je i policija znala da pištolj nije pravi.

No, 15-godišnji Christopher David Penley kao da si je želio oduzeti život. Nakon što je jedan policajac provalio u prostorIju u koju se učenik zatvorio, Penley je u njega uperio plastični pištolj, a policajac ga je ustrijelio. Dječak je zadobio po život opasnu ozljedu od koje je u subotu preminuo u bolnici.

Što se zapravo dogodilo, za CNN je opisao jedan od Penleyevih školskih kolega, 13-godišnji Maurice Cotey. Razred koji su pohađali njih dvojica trebao je započeti pisati test kada je netko od učenika primijetio pištolj u Penleyovoj torbi.

Učiteljica je tada nazvala osiguranje, a Penley je ugasio svjetla u razredu, te izvukao pištolj. Nakon toga razred su napustili svi učenici osim jedne djevojke i Coteya, a Penley je uskoro i djevojku potjerao iz razreda.

Penley je zatim naredio Cotey da stane pred ploču, a Cotey je počeo moliti za život. "Molim te nemoj me ubiti" - vikao je 13-godišnjak.

Tada su se zaputili prema WC-u. U jednom treneku Cotey je pokušao pobjeći, došlo je do naguravanja između dvojice dječaka, a pištolj je završio u rukama Mauricea Coteya. Tada je shvatio da je pištolj lažan.

Cotey je bacio pištolj i počeo bježati.

Bježati je počeo i Penley, a dok je trčao navodno je govoro kako će se ubiti ili će umrijeti nekako.

Šerif je kazao kako se Penley zatim zatvorio u kupaonicu i nije želio pregovarati s policijom, rekao im je samo svoje ime. Nakon nekog vremena Penley je izašao iz kupaonice i uperio pištolj u jednog policajca koji je odlučio primijeniti "smrtonosnu silu".

Dječak je odveden u bolnicu, gdje su se liječnico 24 sata borili za njegov život, nakon čega je utvrđeno da je klinički mrtav.

Pročitajte više