17-godišnjakinja iz Pule poginula u Nišu, majka očajna: Nisam je pustila da ide s njim

Foto: Facebook

TINEJDŽERICA iz Pule smrtno je stradala u okolici Niša, dok je provodila ljetne praznike kod bake i djeda. Vanja Janković (17) poginula je u noći s utorka na srijedu kada je pala s nadvožnjaka kod Gornje Vrežine pokraj Niša, piše Blic.

Sumnja se da je za nesreću odgovoran mladić N.T. (27) s kojim se djevojka vozila na motoru. Članovi obitelji stradale tinejdžerice tvrde da je bio pod utjecajem alkohola. On je u nesreći zadobio ozljede glave.

"Majka ne može vjerovati da više nema njezine kćeri. Stalno ponavlja kako je želi povesti natrag u Hrvatsku, doziva je nonstop. Otkad smo saznali da je poginula razgovara s fotografijom na kojoj je nasmijana Vanja", ispričao je jedan od rođaka te dodao kako su njih dvije u Srbiju stigle prije mjesec dana.

Majka joj nije dozvolila da ode s mladićem na motoru, no ipak je to učinila

"Moja Vanja je ovdje htjela proslaviti 18. rođendan s društvom. Željela je studirati novinarstvo. Evo, vidite da smo donijeli i knjige i skripte za prijemni ispit", rekla je uplakana majka Violeta te dodala kako je po nju kobne večeri došao pijani mladić.

"Nisam joj dopustila da ode s njim na motoru. Mislim da su se upoznali preko Facebooka. Pitala me je da s prijateljicom ode ispred škole, gdje se skupljaju mladi iz naselja. Poginula je vrlo blizu naše kuće. Ne znam zašto je otišli voziti se s njim", pita se majka.

Vozač motocikla bio je pijan

Vanjina obitelj za njenu je tragediju doznala rano ujutro, oko 4:20 sati, kada ih je probudila majka prijateljice s kojom je izašla. Dvije majke otišle su ih zajedno potražiti, nakon čega su saznale što se dogodilo. Slijedi istraga koja će utvrditi točne razloge tragedije.

Policija u Nišu privela je 27-godišnjeg mladića zbog sumnje da je vozeći motocikl marke Suzuki izazvao prometnu nesreću u kojoj je mlada Vanja izgubila život. Određen mu je pritvor od 48 sati zbog sumnje da je počinio teško djelo protiv sigurnosti u prometu. Bit će priveden pred Više javno tužilaštvo u Nišu.

Pročitajte više