30-godišnjak u kući držao 150.000 petardi, prodavao ih školama i djeci

Foto: 123rf

U KUĆI 30-godišnjaka iz Domžala kod Ljubljane policija je otkrila 150.000 komada petardi kineske i talijanske proizvodnje koje je on prodavao preko interneta i preko svojih ljudi - čak i u osnovnim školama, potvrdila je u utorak slovenska policija.

Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, a još se istražuje kamo je zabranjenu tehniku sve plasirao i gdje su jake petarde završile jer je u zadnjih nekoliko tjedana zabilježeno više teških ranjavanja zbog neopreznog rukovanja takvim proizvodima.

Najteži slučaj zabilježen je nedavno kad se 14-godišnjak kod kuće "igrao" petardama, te tako izazvao eksploziju. Teško mu je oštećen vid i sluh, a zbog teških ozljeda na rukama su mu kirurzi morali amputirati obje šake.

Zapovjednik policijske postaje u Domžalama Dejan Košir izjavio je da još nisu otkrili kojim su kanalima petarde velike jakosti dolazile u Sloveniju i puštane u ilegalnu prodaju, a proučava se i eventualno postojanje kaznene odgovornosti protiv onih koji neovlašteno prodaju takva pirotehnička sredstva.

Pročitajte više