32-godišnji Britanac majku tužio sudu jer ga nije zaštitila od očevog zlostavljanja



32-GODIŠNJI Britanac iz Durhama tužio je sudu svoju majku, optuživši je da ga nije zaštitila od neprestanog očevog zlostavljanja u djetinjstvu, te da ga je i sama poticala svakodnevnim izvještajima ocu o njegovim nepodopštinama.

Britanac, čije se ime u izvještajima ne navodi, na današnjem je ročištu pred Visokim sudom u Londonu majku optužio da je svakoga dana oca izvještavala o njegovim greškama, nepodopštinama ili neposluhu, te da ga je otac, kojega je nazvao "mučiteljem", svakodnevno od pete pa do 16. godine života zlostavljao i tukao štapom, remenom, električnim kabelom, čak i drvenom četkom. Kasnije je, kako je opisao, zlostavljanje preraslo u udarce šakama, davljenje i gušenje.

Tužitelj: Majka me nikada nije voljela i nije brinula za moju dobrobit

No njegova majka, danas u kasnim 60-im godinama života, pred sudom je negirala svoju krivicu, rekavši kako njezin sin "pretjeruje". Priznala je da ga je znala "tu i tamo ošamariti", konstatirajući kako je to uvijek bila "razumna kazna", no demantirala je njegove tvrdnje da ga je gađala drvenom četkom.

Sin je pak pred sudom rekao kako vjeruje da ga majka nikada nije voljela, te da je njezin primarni cilj u svakodnevnom životu bio kako osigurati da život u obitelji teče što je moguće bezbolnije po nju, a o njegovoj dobrobiti i potrebama nikada nije brinula. Dodao je kako majka nikada nije bila "mučitelj" na način kako je to bio njegov otac, koji je uvijek tražio razlog da ga zlostavlja i mlati, no čvrsto vjeruje da je mogla i morala učiniti više da ga zaštiti od oca zlostavljača. Britanac od suda traži nepoznatu sumu na ime odštete za pretrpljenu bol i patnje, kao i naknadu od 7.800 funti koliko je do sada potrošio na liječenje posljedica zlostavljanja.

Pročitajte više