46-godišnja direktorica iz Zagreba uplatila si 12 milijuna kuna sa žiro-računa tvrtke

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražni zahtjev protiv 46-godišnje žene zbog zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Postoji osnovana sumnja da je 46-godišnjakinja od 6. siječnja do 4. ožujka 2008. u Zagrebu, kao direktorica trgovačkog društva iz Zagreba, u nakani da se nepripadno okoristi, sa žiro-računa tog trgovačkog društva obavljala isplate u osobnu korist čime si je stekla nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 12,100.000 kuna oštetivši u istom iznosu to društvo.

Utajila porez od tri milijuna

Također se sumnja da od 1. siječnja do 31. prosinca 2007. te od 1. siječnja do 31. prosinca 2008. u Zagrebu, također kao direktorica trgovačkog društva iz Zagreba, u nakani pribavljanja nepripadne koristi tom trgovačkom društvu nije obračunavala sredstva koja s osnove poreza na dodanu vrijednost pripadaju Državnom proračunu čime mu je uskratila iznos od oko 3,022.300 kuna pribavivši tom trgovačkom društvu nepripadnu imovinsku u tom iznosu, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Pročitajte više