ACTA u Velikoj Britaniji: Internetskim korisnicima prijeti 10 godina zatvora zbog skidanja pjesama

BRITANSKI internet korisnici ovih su dana mogli "vidjeti djelić budućnosti" nakon što je mnogima od njih izdana službena prijetnja da bi mogli ići u zatvor na 10 godina zbog "ilegalnog skidanja" materijala s poznatog file-sharing glazbenog websitea.

Riječ je o stranici RnBxclusive.com, koju se vlasti zatvorile nedugo nakon što je Velika Britanija potpisala pakt o ACTA-i. Britanska policija tako je efektivno preuzela ulogu utjerivača dugova za glazbenu industriju, postavivši se na branik korporativnog profita. U pravilu se SOCA (Serious Organized Crime Agency) bavi ozbiljnim zločinima koji štete "Britaniji i građanima". Međutim, sad se čini kako je skidanje glazbe s file-sharing stranice dospjelo u "A kategoriju" zločina, zajedno s švercom droge, ljudi i oružja, velikim financijskim prevarama i pranjem novca.

Pratimo vas, možete očekivati kazneni progon

SOCA je, naime, svakom tko je ikad skinuo neku pjesmu s RnBxclusive, ili samo posjetio tu stranicu, zaprijetila istragom, sudskim postupkom pa čak i zatvorskom kaznom, i to u trajanju od deset godina. SOCA je također navela kako je ovaj website glazbenoj industriji nanio štetu od otprilike 15 milijuna funti.

S obzirom na to da je RnBxclusive.com imao oko 250.000 korisnika, RT je zaključio kako je svaki posjetitelj u prosjeku "ukrao" materijale vrijedne 60 funti. A britanski pravosudni sistem je zaključio kako je to vrijedno kazne od deset godina zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.