Afera veletržnica: HNS traži ostavku gradonačelnika Opuzena, a što će uraditi HGK?

Foto:Index/Hina

"IAKO nikada nije započela s radom, Veletržnica Opuzen podijelila je nepoznatim osobama čak 6,6 milijuna kuna, a sve to dopustio je gradonačelnik Ivo Mihaljević, kao predsjednik njenog Nadzornog odbora. Činjenica govore kako se od 2003. godine, kada je osnovana, na za nju predviđenom mjestu nije napravilo ni najosnovnije građevinske radove, a sada ispada kako, barem za to, nije bilo dovoljno ni više od 6 i pol milijuna kuna", stoji u današnjem priopćenju HNS-a iz Opuzena.

> Index doznaje: Novi šef HGK upleten u aferu tešku 6,6 milijuna kuna!

Naime, Index je sinoć objavio "Aferu veletržnica", odnosno tvrtka za tvrtku Veletržnice Opuzen koja je pod ingerencijom Ministarstva poljoprivrede Tihomira Jakovine nitko nije ništa ništa čuo već najmanje dvije godine iako ima direktora, administratore, službeni automobil, Nadzorni odbor i novac Ministarstva poljoprivrede!

Osoba zadužena za zastupanje društva i direktor tvrtke je bivši predsjednik Fonda za razvoj i zapošljavanje Andrija Popović, a u Nadzornom odboru, prema sudskom registru, i dalje sjede Luka Burilović, koji je nedavno izabran kao čelnik Hrvatske gospodarske komore umjesto Nadana Vidoševića, te gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević.

Potvrđena nam je tako i istraga USKOK-a koja ima otkriti gdje je nestalo 6,6 milijuna kuna državnog novca koje je tvrtka posudila nepoznatim osobama ili tvrtkama. HNS zbog svega traži ostavku gradonačelnika Opuzena.

"Iako je Grad Opuzen uz Ministarstvo poljoprivrede suosnivač ove tvrtke, o kojoj je sam gradonačelnik pričao kao o jednoj od prioriteta, danas očito od svega pere ruke. I dok bi on htio da se i ova afera jednostavno zaboravi, izgleda kako je USKOK pronašao, i više nego dovoljnih, 6,6 milijuna razloga za pokretanje istrage. Stoga smatramo kako je ostavka gradonačelnika Mihaljevića jedini moralno ispravan čin!", stoji u priopćenju HNS-a.

Naglasimo kako su nam iz HGK odgovorili kako Burilović nije u Nadzornom odboru Veletržnica Opuzena još od 2008. godine iako u sudskom registru stoji drugačije. U vrijeme dok je Burilović bio desna ruka ministra Petra Čobanković pokrenut je ovaj projekt.
 

Pročitajte više