Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja obustavila postupak ocjene koncentracije Tiska i iNovina

Foto: tisak.hr

NAKON što su sudionici povukli prijavu namjere provedbe koncentracije, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) obustavila je postupak ocjene dopuštenosti koncentracije poduzetnika iNovine i Tisak, priopćeno je danas iz AZTN-a.

Prema Zakonu o općem upravnom postupku, prije nego što strankama dostavi meritornu odluku, Agencija je obvezna prihvatiti zahtjeve kojima one odustaju od postupka.
 
Međutim, Agencija podsjeća da je u ovom postupku u cijelosti provela dokazni postupak te je bila pripravna za donošenje odluke.
 
Prvu, nepotpunu prijavu koncentracije zaprimila u travnju 2013., dok je potpuna prijava Agenciji dostavljena 12. srpnja 2013..
 
Nakon toga je otvorena druga faza postupka ocjene koncentracije tijekom koje je sudionicima 3. listopada 2013. dostavljena Obavijest o preliminarno utvrđenim činjenicama u postupku, a Usmena rasprava je održana 17. prosinca 2013.
 
Tisak je 24. prosinca, putem Zagrebačke burze, objavio da su Tisak i iNovine dan ranije, 23. prosinca povukli prijavu namjere provedbe koncentracije.
 
 

Pročitajte više