Agrokoru pomogli Vlahušić (HNS) i Murrati (SDP): Dubrovčani umjesto Crkve dočekali Konzum



AGROKOR Ivice Todorića, odnosno njegov Konzum, čini se da su uz pomoć gradonačelnika Dubrovnika Andre Vlahušića (HNS) i predsjednice Gradskog vijeća Olge Muratti (SDP), došli do novog poslovnog prostora u dubrovačkom predjelu Mokošica iako se umjesto SuperKonzuma predviđala Crkva i pastoralni centar!

Parcela od obitelji predsjednice gradskog vijeća

Naime, kako piše dvotjednik Objektiv dubrovačko gradsko vijeće kojim predsjedava SDP-ovka Olga Muratti u rujnu ove godine izglasalo je izmjene GUP-a i prenamijenilo zemljište u Mokošici gdje je bila predviđena izgradnja pastoralnog centra u zemljište na kojem se može graditi trgovački centar.

No, tu nije kraj. Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, piše Objektiv, više se puta sastajao s predstavnicima Agrokora oko investiranja u Dubrovnik i okolicu, a nakon njihovih pritisaka izašao im je u susret i to na terenu gdje parcele, među ostalim vlasnicima, posjeduju i kćeri Olge Muratti!

Prenamjenom  zemljišta iz pastoralnog centra u trgovački, cijene zemljišta višestruko rastu, tvrdi Objektiv, dok Muratti smatra kako nije u sukobu interesa.

Vlahušić o dobrim vezama Dubrovnika i Agrokora


„To je primjer kako se od ni od čega može stvoriti priča. Zemljište je otprije građevinsko i u tom pogledu nije bilo nikakvih izmjena koje bi išle u prilog mojoj obitelji. Inače, moja obitelj vlasnik je svega tri čestice zemljišta u Mokošici. U obuhvatu D7 koje je formirala još bivša gradska vlast, 2005. godine su 23 čestice od kojih je moja obitelj vlasnik samo jedne jedine čestice u spomenutom obuhvatu i to veličine svega 849 kvadrata. Riječ je o rubnoj čestici, a između nje i gradskog zemljišta koje će se prodavati još je jedna privatna čestica“, kazala je Olga Muratti za Objektiv.

No o dobrim poslovnim vezama s politikom grada Dubrovnika svjedoči i sam dubrovački gradonačelnik koji je nakon sastanka s izvršnim direktorom Agrokora Josipom Zaherom, izjavio kako je dogovorena buduća uspješna suradnja Grada Dubrovnika i tvrtke Agrokor.

Akciju na dubrovačkom području gdje Konzum nije toliko jak kao u ostatku zemlje novinari Objektiva povezuju s aktivnostima tzv. tajkunske stranke u kojem će glavnu riječ voditi dva Ivice i to Todorić i Mudrinić.

Tajkunska stranka

"Možda vas zbunjuje kakve veze ima njegova tajkunska stranka s Muratti koja je iz SDP-a i Vlahušićem koji je iz HNS-a, ali upravo je to odlika tajkunske stranke – povezati se na mikro razinama s raznim političkim moćnicima i preko njih vladati gradovima. Todorić treba ljude koji će mu prenamijeniti zemljišta, što je potpuno jasno iz dubrovačkog primjera, a isto tako i Mudrinić, kojemu je puno važnije izgraditi repetitor za HT, nego biti gradonačelnik nekog grada. Ali, zapravo, oni to i jesu – samo iz sjene. Upravo je to najveće postignuće tajkunske stranke", zaključuje se u tekstu Objektiva.

Pročitajte više