Ako tražite posao, evo vam prilike: Zavod za zapošljavanje dijeli poticaje za 35.000 nezaposlenih

HRVATSKI zavod za zapošljavanje objavio je na svojim stranicama javni poziv za podnošenje zahtjeva za korištenje sredstava za poticanje zapošljavanja u ovoj godini. Mjere koje će se provoditi uključuju potpore za zapošljavanje, samozapošljavanje i usavršavanje, zatim obrazovanje nezaposlenih, stručno osposobljavanje za rad (bez zasnivanja radnog odnosa) te javne radove.

Potpore za zapošljavanje mogu ostvariti samo poslodavci koji ne bilježe pad nezaposlenosti u posljednjih 12 mjeseci, osim onih koji imaju prazna radna mjesta s opravdanim razlozima, poput otkaza radnika na vlastiti zahtjev ili odlaska u mirovinu. Potpore mogu ostvariti i poslodavci koji nemaju financijskih dugovanja na ime javnih davanja te poslodavci koji djeluju kraće od 12 mjeseci, a imaju zaposlenog najmanje 1 radnika unazad šest mjeseci.

Nadalje, predmet ovog javnog poziva je dodjela potpora poslodavcima koji će zapošljavati isključivo mlade osobe bez radnog iskustva, dugotrajno nezaposlene osobe, osobe iznad 50 godina života, osobe s invaliditetom te posebne skupine nezaposlenih (hrvatski branitelji, roditelji 4 i više malodobne djece, samohrani roditelji, liječeni ovisnici).

Iznos koji je predviđen za navedene poticaje u ovoj godini iznosi 350 milijuna kuna. Poticaje iz proračuna za zapošljavanje, edukaciju i usavršavanje trebalo bi dobiti oko 35.000 osoba.

Ukoliko tražite posao i nalazite se u jednoj od ovih skupina, sada vam je možda savršena prilika da se prijavite za posao.

Pročitajte više