Kiša, sunce, kiša, sunce... Takvo nas vrijeme čeka

Foto: Ivica Galović/Pixsell

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), danas nas očekuje djelomice sunčano, ali i dalje nestabilno vrijeme. Prijepodne će mjestimične kiše biti uglavnom na sjeveru unutrašnjosti, dok će se uz jači dnevni razvoj oblaka popodnevni pljuskovi i grmljavina pojavljivati i drugdje na kopnu. Prema noći, pljuskovi i grmljavina mogu se očekivati i na sjevernom Jadranu.

Najviše sunčanih sati predviđa se za dalmatinsku obalu, gdje će vremenske prilike biti nešto stabilnije. Vjetar će biti uglavnom slab, dok će na moru puhati umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 20 i 25°C.

Središnji i sjeverni dio Hrvatske te Istra, riječko područje i podvelebitsko područje su pod žutim upozorenjem Meteoalarma zbog mogući izraženijih pljuskova s grmljavinom.

Sutra uglavnom sunčano

Sutra nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, povremeno s umjerenom naoblakom. Sredinom dana i poslijepodne može se vrlo rijetko pojaviti malo kiše ili pljusak, ponajprije u Istri i Podunavlju.

Vjetar će biti slab, ali će se uz pljuskove prolazno pojačavati. Na obali će puhati umjeren zapadni i jugozapadni vjetar.

Ni vikend neće biti drugačiji

Za vikend nas očekuje slično vrijeme.

Barem djelomice sunčano, ne i posve stabilno. Uglavnom su u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka izgledni pljuskovi i grmljavina. U nedjelju oblačnije uz povećanu vjerojatnost za izražene pljuskove. Vjetar na kopnu većinom slab, u petak mjestimice umjeren jugozapadni. Na Jadranu povremeno umjeren zapadni i sjeverozapadni, uz obalu prolazno jugozapadni. Temperatura bez veće promjene.

Pročitajte više