Al-Qaidini "savjeti za preživljavanje": Zbunjujte projektile mikrovalnima kao srpska vojska, a neprijatelje lutkama

Foto: AFP

AKO ste se ikad pitali kako izgledaju upute za Talibane, sad imate priliku saznati. AP je objavio engleski prijevod dokumenta koji sadrži 22 "upute za preživljavanje" za pripadnike al-Qaide, pronađenog u Timbuktuu, a koji datira iz 2011. godine i čiji je autor jedan od čelnika al-Qaide, Abdullah bin Mohammed.

Jedan od savjeta za preživljavanje napada američkih bespilotnih letjelica je i taj da se elektronske komunikacije ometa korištenjem stare opreme s jakim frekvencijama koja će biti aktivna 24 sata dnevno te da se posluže "trikovima Jugoslavenske vojske". Naime, za primjer im se daje pripadnike srpske vojske koji su NATO projektile s elektromagnetskim navođenjem "privlačili i zbunjivali" mikrovalnim pećnicama.

Teroristima al-Qaide se savjetuje i da reflektirajuće staklo stavljaju na krovove zgrada i automobila, da se skrivaju ispod krošanja drveća, da se klone bežične komunikacije, da izbjegavaju okupljanja na otvorenim područjima, da formiraju antišpijunske skupine te da zbunjuju neprijatelja koristeći se lutkama. Originalan dokument možete pročitati ovdje.

Pročitajte više