Aleksandru Mitroviću produžen pritvor: Još se ne zna kojom brzinom je naletio na djevojku koja je završila 25 metara dalje i poginula na mjestu

Foto: Blic

SIN vlasnika Pinka Željka Mitrovića, Aleksandar Mitrović ostaje u pritvoru još mjesec dana. Naime, kako je objavila beogradska Politika pritvor mu je produžen jer je sudac bio na godišnjem odmoru pa su istražne radnje u to vrijeme bile na čekanju.

Mitrovićevi odvjetnici žalit će se na produženje pritvora jer je uobičajeno da je osumnjičeni u takvim slučajevima ostane mjesec dana u pritvoru te se vrlo rijetko događa da mu se pritvor produžuje.

Politika dodaje kako sudac obično odredi drugog kolegu koji preuzima slučaj, no ovaj put nije bilo tako.

Još se ne zna niti brzina kretanja

Podsjetimo, nesreća se dogodila sredinom srpnja, u njoj je smrtno stradala 17-godišnja Andrea Bojanić. 19-godišnji Mitrović na nju je naletio na pješačkom prijelazu vozeći BMWx6 te pobjegao s mjesta nesreća. Kasnije se u pratnji oca i odvjetnika sam pojavio u policiji.

Iako je od nesreće prošlo nešto više od mjesec dana još se ne zna niti kolikom je brzinom vozio, a stručnjaci se ne slažu u procjenama. Milan Vujanić, šef katedre za sigurnost na Prometnom fakultetu u Beogradu za list Politika kaže kako je brzinu moguće odrediti na osnovu daljine odbačaja tijela. Prema njegovoj kalkulaciji, brzina je bila od 51 do 69 km/h.

No, sudski vještak iz Novog Sada tvrdi da je nemoguće na taj način odrediti brzinu vozila te da se ista može izmjeriti na temelju zaustavnog puta, no tih podataka nema.

Također, još nije poznato niti kakvo je, u trenutku nesreće, svjetlo bilo na semaforu.

Pročitajte više