Rak prostate godišnje dobije 2800 Hrvata. Zato će u nedjelju Zagrebom voziti motori

Foto: Distinguished Gentleman’s Ride

Svjetska dobrotvorna motoristička manifestacija "Distinguished Gentleman’s Ride" u nedjelju 19.svibnja stiže u Zagreb. Dotjerane motoristice i motoristi klasičnih motocikala okupljaju se svake godine kako bi skrenuli pažnju na važnost zdravlja muškaraca i prevenciju raka prostate od koje samo godišnje u Republici Hrvatskoj oboli 2800 muškaraca.

Gentleman’s ride brzo se etablirao kao najveći i najspektakularniji moto susret na svijetu, istovremeno prikupljajući znatne iznose novca za borbu protiv raka prostate i podižući svijest o važnosti mentalnog zdravlja muškaraca u ime partnera, dobro poznatog - Movembera.  Sudjelovanjem na ovogodišnjem "Gentlemen’s Ride", Zagreb se stavlja na kartu svijeta s preko 900 gradova u kojima će se u isti dan voziti njihovim ulicama.  

Od svog osnutka, "Distinguished Gentleman’s Ride" uspješno je prikupio 45 milijuna USD za dobrotvorne svrhe, povezujući stotine tisuća elegantno odjevenih motoristica i motorista u preko 900 gradova u više od 110 zemalja koji su se na svojim klasičnim i vintage motociklima ujedinili kako bi sudjelovali u vožnji "Distinguished Gentleman’s Ride" i time dali svoju podršku. Nakon 12 godina, ovaj dobrotvorni motociklistički događaj je spreman suočiti se sa sljedećim desetljećem uz nevjerojatnu globalnu zajednicu. 

Gentlemans Ride u Zagrebu od 2015.

Prva "Gentleman’s Ride" vožnja u Zagrebu održala se 2015. godine a vožnje su se nastavile svake godine te je ukupno u Zagrebu održano 8 "Gentleman’s Ride" vožnji s gotovo 600 vozača. A samo u Zagrebu, vozači su prikupili nešto više od 7.000 eura za borbu protiv raka prostate. Ove godine, "Gentleman’s Ride" Zagreb organizira mala skupina entuzijasta okupljenih u Klubu vlasnika Royal Enfield motocikala, uz podršku i ostalih moto klubova (Vulcan Riders Croatia ch.385).

Okupljanje motoristica i motorista započinje u nedjelju u 10:00 ispred Hrvatskog narodnog kazališta, a start je nešto iza 11:00, kada će motoristice i motoristi na svojim motociklima napraviti krug po zagrebačkim ulicama, nakratko stati na Trgu žrtava fašizma radi fotografiranja i svoju vožnju završiti u The Garden Brewery Taproom.

Svirat će trojac iz Ljubljane

Vožnja će se završiti dobrom glazbom i poznatim Submarine burgerima u The Garden Brewery Taproomu gdje ih čeka posebna svjetska senzacija, Julijan Erič i grupa Midnight Lightnin' (power trio iz Ljubljane) koji svira Jimi Hendrixa. Ne samo da sviraju nego i koriste Jimijeve pjesme i tehniku kao osnovu za improvizaciju i eksperimentiranje za svoj vlastiti glazbeni izričaj.

Oni miješaju svoje pjesme i izražavanje sa stilom Jimija Hendrixa i starih američkih blues glazbenika kao što su John Lee Hooker, Muddy Waters, Howlin' Wolf, Buddy Guy i drugi... Dakle, ako volite moćni rokenrol s grubim zvukom i glasnim gitarama, sigurno će vam se svidjeti ova glazba. Članovi su Zlatko Djogić na bubnjevima, Miha Ribarić na basu i Julijan Erič na gitari i vokalu.

2024 Gentleman’s Ride - Zagreb podržavaju

Gentleman’s Ride Zagreb ne bi bio moguć bez podrške partnera ovogodišnje vožnje, a to su Submarine Burger, The Garden Brewery, Novema Nova, Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Policijska uprava zagrebačka. 

Prijave na vožnju

Prijave na vožnju su još moguće, potrebno je registrirati se i prijaviti na web stranicama Gentleman’s Ride Zagreb gdje će motoristice i motoristi dobiti sve informacije o vožnji. 

Da bi motoristice i motoristi sudjelovali u vožnji potrebno je pratiti dress code, informacije su dostupne na web stranicama. Također motocikli mogu biti moderni klasici, old timeri i chopperi, te na našim prostorima dobro poznate Vespe i Tomosi (i slični modeli). 

Pročitajte više