Amanda Knox ipak neće u zatvor zbog pogreške brbljavog suca?

Screenshot: ABC News

PRESUDA američkoj studentici Amandi Knox, kojom je ponovno osuđena za ubojstvo njene cimerice, Britanke Meredith Kercher 2007. godine mogla bi biti srušena jer je talijanski sudac Alessandro Nencini njezin slučaj komentirao u medijima, piše Daily Mail.

Talijanskim sucima nije dozvoljeno javno komentirati presude sve dok ih ne potvrdi Vrhovni sud što bi se u Amandinom slučaju trebalo dogoditi kroz godinu dana.

Sudac Nencini je dao intervju u kojem je i sam priznao da su suci o slučaju previše znali od medija, a da se nisu vodili profesionalnom stranom slučaja.

"Suci su svaki dan dolazi doma gdje su bili bombardirani informacijama. Kada bi se sastali oni bi pričali o činjenicama koje su iznijeli mediji te nisu bili sigurno što se ustvari dogodilo", priznao je sudac.

Sudac vjeruje kako se ubojstvo ne bi dogodilo bez Amande Knox te je uvjeren u njenu krivnju, ali ne i u krivnju njezinog dečka.

Podsjećamo, ovo je već treća presuda u slučaju. Amanda Knox i njen dečko, 29-godišnji Talijan Raffaele Sollecito, novom su presudom 28, odnosno 25 godina zatvora.

Sollecito je navodno nakon nove osude pokušao pobjeći preko granice te da ga je policija našla istočno od Udina, u blizini slovenske granice. Amanda Knox se nalazi u SAD-u gdje je izjavila da je šokirana i preplašena novom presudom.

Pročitajte više