Ambulanta na Mertojaku nije otvorila vrata, splitska Hitna pomoć pod opsadom pacijenata

Ilustracija: Index

DEŽURNA služba opće medicine na Mertojaku nije jutros otvorila svoja vrata tako da svi pacijenti dolaze na Hitnu pomoć na Firule, javljeno je redakciji Indexa.

"Stanje je neizdrživo. Velika je gužva u hodniku, svi su nervozni. Dežurna služba na Mertojaku pokriva cijeli Split i sada svi pacijenti dolaze u Hitnu pomoć na Firule", kaže Indexov izvor.

Tvrdi da je ovakva situacija naprosto nezamisliva u, primjerice, Rijeci, također velikom gradu poput Splita, jer su tamo dežurstva opće medicine riješena i Hitna pomoć se ne zatrpava nehitnim slučajevima.

Na Hitnoj pacijente primaju u sobi za reanimaciju jer ambulanta ne postoji

Posla ima kao u priči, jer je sezona gripe. Pacijenti se, inače, na Hitnoj pomoći u Splitu ne primaju u ambulanti, koja ne postoji, već u onome što se zove prostorija za reanimaciju.

Problem je popriličan jer su sada liječnici Hitne pomoći okupirani i nehitnim pacijentima, a u takvoj situaciji moraju brinuti i o onima o kojima inače brinu, dakle, stvarno žurnim slučajevima kada ljudima visi život o koncu.

"Kakva se kvaliteta usluge može očekivati od liječnika i osoblja koje rade pod takvim uvjetima?", logično se pitaju i pacijenti i zdravstveni radnici.   

Zvali smo Lea Luetića, ravnatelja Hitne u Splitu za komentar, ali se nije javio.

Pročitajte više