Američki pilot koji se srušio u Jadran za nekoliko je tjedana trebao postati tata

Foto: AFP

NAKON što je tijelo 32-godišnjeg Lucasa Gruenthera, pilota američkog borbenog aviona F-16 koji je nestao iznad Jadranskog mora 28. siječnja pronađeno u četvrtak u Jadranskom moru, Daily Mail objavio je da je za sobom ostavio suprugu koju tek nekoliko tjedana dijeli od poroda.

Podsjećamo, avion je bio na zadatku s drugim lovcima F-16. Jedan od pilota tvrdi je čuo poziv u pomoć kolege iz nestalog lovca, no nije vidio gdje je zrakoplov pao. Vjeruje se da se avion srušio zbog tehničkog kvara, dok se vraćao u bazu.

Njegova se obitelj tijekom trajanja potrage nije prestajala nadati. Supruga Cassy ostala je optimistična: "Ako itko može preživjeti nešto takvo, onda je to Luc", rekla je medijima iz svoga doma u sjevernoj Italiji. Cassy samo nekoliko tjedana dijeli od rođenja njihovoga prvog djeteta, djevojčice Serene. Svog supruga je opisala kao vrlo aktivnog u lokalnoj zajednici, a rekla je i da je talijanski jezik učio brzinom munje.

Nakon pronalaska tijela obitelj Gruenther je javno izrazila tugu, ali i zahvalu onima koji su ga neumorno tražili.

"Bio je suosjećajan suprug, divan sin i predan brat; Luc je iza sebe ostavio obitelj koja ga voli najviše na svijetu. Nikada se nećemo u potpunosti oporaviti od ovog gubitka, ali ćemo u srcima uvijek nositi spoznaju da je tijekom svog kratkog života učinio nevjerojatne stvari za sve ljude koje je upoznao", rekli su članovi njegove obitelji za ABC.

Pročitajte više