Anarhisti najavili gerilske napade uoči Olimpijskih igara: Ne želimo bogate turiste nego građanski rat!

ANARHISTIČKA grupacija FAI (Federazione Anarchica Informale) uoči Olimpijskih igara u Londonu najavila je kako će pokrenuti "rat niskog intenziteta" protiv Velike Britanije i to tako što će sabotirati vojsku, financijske institucije, javni prijevoz...

Iz FAI-su preko anarhističke stranice 325.nostate poručili kako će nastaviti sa svojim gerilskim napadima u Britaniji te "narušiti društveni mir" kako bi iskazali protest protiv establišmenta. Pritom su preuzeli odgovornost za oštećivanje signalnog sustava na željeznicama što je prošlog tjedna rezultiralo prekidom prometa oko Bristola. Ovom su sabotažom pokušali zaposlenike ministarstva obrane spriječiti da odu na posao, prenosi The Telegraph.

Koristi ćemo gerilske metode kako bi paralizirali ekonomiju

"U Ujedinjenom Kraljevstvu stalne kontrole i pripitomljavanja, mi smo jedni od 'nepatriota' koji Olimpijske igre smatraju - uz pripadajuću izložbu bogatstva (dok se mnogi muče kako bi prehranili sebe i svoju obitelj), štetan razvoj i daljnju eskalaciju policijske države - jednostavno uvredljivima", stoji u poruci FAI-ja.

"Nijedan sindikat ili pokret nema utjecaj na naše postupke te mi nemamo inhibicija koristiti gerilske metode kako bi naštetili nacionalnom interesu i paralizirali ekonomiju na bilo koji način. Jednostavno, mi ne želimo bogate turiste - mi želimo građanski rat!", stoji u priopćenju FAI-ja.

Ova anarhistička skupina ranije je preuzela odgovornost za napad na šefa jedne talijanske nuklearne tvrtke, kojem su propucana koljena. Isto tako, davne 2003. su preuzeli odgovornost za slanje pismo-bombi na adrese EU institucija. Ovog puta će grupa ciljati  ministarstvo obrane i vojne tvrtke u Britaniji.

Protiv postojećeg europskog poretka, ali i marksizma

"Smisao gerilskih napada jest širenje područja borbe na druge teritorije i aspekte života. Financije, sudstvo, komunikacije, vojska i prometna infrastruktura bit će mete nove generacije urbanog rata niskog intenziteta", zaključuje se u poruci FAI-ja.

Prema tvrdnjama talijanskih obavještajaca, FAI predstavlja horizontalnu mrežu različitih terorističkih grupa, ujedinjenih u svom vjerovanju u revolucionarni oružani pokret. Te se grupe protive postojećem europskom poretku, ali i marksizmu, kojeg vide kao puku zamjenu jednog oblika represivnog autoriteta drugim.

Pročitajte više