Apsurd hrvatskog pravosuđa: Huliganima koji su pretukli vozača autobusa samo prekršajna kazna!



NAKON što je zadarska policija dovršila istraživanje nad tri maloljetnika koji su brutalno iscipelarili vozača Liburnijinog autobusa, vozači autobusa ostali su zgroženi kaznom! Naime, maloljetnici su prijavljeni zbog narušavanja javnog reda i mira te im slijedi samo prekršajna prijava i novčana kazna, piše Zadarski list. Mladići mogu biti i kazneno prijavljeni ukoliko sama tvrtka podnese prijavu protiv njih i to zbog naknade štete koja je pričinjena na autobusu, a koja je veća od deset tisuća kuna.

"Naravno da smo nezadovoljni ovakvom kaznom. Ti mladići će biti kažnjeni nekim simboličnim novčanim iznosima što po našem mišljenju nije primjerena kazna za ovo što su učinili. Takva kazna nije niti opomena drugima da to ne čine već naprotiv, daje 'kuraža'", rekao je Samir Milat, glavni povjerenik SSSH podružnice Liburnija za Zadarski list.

Milat dodaje kako je apsurd što su mladići kažnjeni prekršajnom kaznom, a da će za pričinjenu štetu dobiti kaznenu prijavu. I to, ako tvrtka Liburnija sama podnese prijavu!

"Nije li taj omjer apsurdan?! Ali, naše pravosuđe tako funkcionira i mi smo tu nemoćni", zaključio je Milat.

Liburnijinog vozača navodno su napala desetorica mladića, no samo su tri prijavljena jer je samo za njih utvrđeno da su tukli 33-godišnjeg vozača, koji je, prema izjavama liječnika, zadobio lakše ozljede iako je nakon incidenta završio na kirurgiji.

Pročitajte više