Avion Croatia Airlinesa sa 106 putnika unatoč kvaru sigurno sletio na Pleso!

Foto: Croatia Airlines

OKO 13 sati i 30 minuta nekoliko vatrogasnih kola krenulo je prema Zračnoj luci Zagreb zbog situacije s avionom na relaciji Pula - Frankfurt.

Zbog tehničkih problema avion na relaciji Pula - Frankfurt zatražio je slijetanje u Zagrebu zbog čega su pozvani vatrogasci. Radi se o uobičajenoj proceduri u ovakvim situacijama, neslužbeno doznajemo iz Zračne luke Zagreb.

Avion Croatia Airlinesa je naposljetku uspješno sletio i nije bilo nikakvih problema. Iz Croatia Airlinesa priopćili su kako je avion "preventivno, a ne prisilno sletio" te da je došlo do tehničkog kvara za sustavu za hidrauliku.

"Sigurnost putnika nije bila ugrožena"

Zrakoplov je u Zagreb sletio oko 13:40 sati. Iz Croatia Airlinesa tvrde da sigurnost 106 putnika i šest članova posade niti u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Članovi posade su, kako su priopćili, školovani i uvježbani za ovakve situacije, te su striktno primijenili predviđenu sigurnosnu proceduru. Iz Croatia Airlinesa posebno naglašavaju da nije bilo riječ o prisilnom slijetanju.

"Nakon što je uočen tehnički kvar, pilotska posada je o tome obavijestila aerodromsku kontrolu leta te ZL Zagreb, što je također uobičajena i točno propisana procedura u civilnom zrakoplovstvu. Zbog toga je ZL Zagreb, u skladu sa svojim procedurama, preventivno pokrenula svoje službe, iako nije bilo potrebe za bilo kakvom reakcijom", priopćeno je iz CA.

Zrakoplov je privremeno povučen iz prometa, te će se na njemu obaviti detaljan sigurnosni promet. Putnici su prebačeni do Frankfurta zamjenskim zrakoplovom koji je poletio oko 16 sati.

Pročitajte više