Avion se srušio i odmah eksplodirao: Snimka pogibije srpskoga poduzetnika Tomislava Đorđevića

Foto i Video: Telegraf.rs 

U SUBOTU oko 13 sati u avionskoj nesreći poginuo je srpski poduzetnik Tomislav Đorđević. On je, prilikom svečanog otvaranja privatnog aerodroma u Bačkom Jarku, odlučio provozati jednog od prijatelja u privatnoj sportskoj letjelici.

Sportski avion, modela SkyLeader 600, srušio se u polje kukuruza kraj Bačkog Jarka, a prema iskazima svjedoka do nesreće je došlo prilikom produživanja zaokreta, pri čemu je, navodno, avion ostao bez uzgona. Prema nekim izvorima moguće je da se radi o grešci pilota prilikom slijetanja, prenosi Blic.

Pilot Đorđević i kopilot stradali na licu mjesta

Jedan od svjedoka koji je prisustvovao tragediji rekao je za Tanjug kako se Đorđević, kao pilot, uputio na kratak let u društvu jednoga prijatelja. Nakon što su uzletjeli, avion se kretao malom brzinom te je u jednome trenutku počeo propadati, kako bi zatim udario o zemlju i na licu mjesta eksplodirao.


Pilot i kopilot smrtno su stradali u eksploziji.

Vatrogasci iz Novog Sada i Temerina ugasili su požar u roku od deset minuta, a u gašenju su sudjelovala četiri vatrogasna vozila te deset vatrogasaca.

Netko od okupljenih promatrača zabilježio je čitavu grozomornu zgodu, tako da je videosnimka pada aviona završila na internetu.

Pročitajte više