Baldasar na čelo Športskih objekata dovodi druga iz klupe, turističku agenciju povjerio kolegici iz Atlasa

Foto: Hina

AKO PITATE splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara, natječaji su najmanje poželjna stvar za izbor direktora gradske firme.

Tako je bez natječaja na čelo novoOsnovane gradske turističke agencije Spalatum DMC postavio kolegicu iz Atlasa, firme u kojoj je i sam radio. 

Atlasovci napunili tek osnovanu gradsku turističku agenciju

Marina Rančić prava je osoba za novi pravni subjekt u vlasništvu Grada Splita, drži Baldasar, misleći valjda pri tom da on kao bivši kolega najbolje zna domete nove direktorice koja će kao zasad jedina zaposlena u Spalatum DMC-u sa sjedištem u Koteksovom neboderu primati uobičajenih 12 tisuća kuna plaće. Ipak, na tome neće stati, jer Baldasar u agenciju dovodi još jednog kolegu iz Atlasa.

Atlasovci su prisutni i u Nadzornom odboru kojeg je kao Skupština također postavio Baldasar. Tonći Jakšić friški je umirovljenik s bogatim iskustvom u području cestovnog i pomorskog prijevoza. U NO-u je zamjenik predsjednika dr. Željka Mateljaka sa splitskog Ekonomskog fakulteta, inače, člana splitskog SDP-a. Treće mjesto upotpunjeno je s Jasnom Pocrnić, koja je na lokalnim izborima bila nisko plasirana na listi don Ivana Grubišića.

Guštin i Baldasar klupa do klupe u Gimnaziji Natko Nodilo

Baldasar se, pak, pri izboru za novog čelnog čovjeka Javne ustanove Športski objekti odlučio vratiti još dalje u svoju prošlost. Uskoro bi, naime, Kerumovog Tomislava Borozana na čelu ustanove trebao naslijediti bivši šef splitske Policijske uprave Serđan Guštin, također bez natječaja.

Interesantno je svakako da je Guštin stari školski kolega gradonačelnika Ive Baldasara. Četiri godine su se zajedno kalili u Gimnaziji Natko Nodilo. Bili su klupa do klupe. Kasnije su krenuli svaki svojim stopama.

Baldasar je ratne godine dočekao u Italiji, Guštin u Odjelu gospodarskog kriminaliteta splitske policije.

Kazneno prijavio Keruma za šverc šećera pa postao njegov menadžer

Čitatelji Indexa svakako će se sjetiti priče o optužnici protiv Keruma zbog šverca šećera. Kaznenu prijavu potpisao je upravo Guštin, koji je dolaskom SDP-ove vlasti 2000. godine od Ranka Ostojića preuzeo Policijsku upravu. Na čelu nije, međutim, dugu izdržao. Navodno bi se znao previše opustiti i ne birajući riječi slikovito govoriti o nadređenima i kolegama. Ostojić se brzo odrekao Guština koji je sreću potražio, pomalo nevjerojatno, ali upravo kod onoga kojeg je početkom 90-ih prijavio za šverc šećera. Postao je Kerumov menadžer u Jokeru, ali ni tu se nije predugo zadržao. Baldasar ga u Športske objekte dovodi iz Bitumine.

Radojković ne misli da Borozana treba mijenjati

Gradonačelnik je vrlo zadovoljan izborom, računa na Guštinovo inspektorsko iskustvo jer je Ustanova već duže opterećena raznim dubiozama i sumnjivim radnjama i ugovorima. O dijelu toga je pisao i Index. Baldasar smatra da neće imati većih problema sa postavljanjem Guština, premda ako se pita predsjednika Upravnog vijeća Veljana Radojkovića nekih posebnih razloga za micanje Borozana i nije bilo. Valjda će se SDP-ovci uspjeti dogovoriti sami sa sobom...

Pročitajte više