Baldasar o "drugu Sabi" i "kumi Merzel": To je jedna delikatna situacija i ne bih se htio miješati

Foto:FAH

IVO BALDASAR izjavio je uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a kako ne vjeruje da bi trebalo biti prijepora oko imenovanja koordinatora za parlamentarne izbore.

"Radi se o kolegicama i kolegama koji su svima poznati i koji su svi dugogodišnji članovi. Mislim da su se svi dokazali u svojem poslu i ja osobno ne očekujem nikakve prijepore", rekao je Baldasar.

Baldasar pokušao objasniti

Kad je riječ o slabom rejtingu SDP-a, Baldasar je rekao da pod točkom razno može svatko pitati što hoće i da je dobro da o svemu razgovaraju. Osvrnuo se i na slučaj Željka Sabe i treba li ga izbaciti iz SDP-a kako je to bilo u slučaju Marine Lovrić Merzel. Gospodin Sabo je u jednoj delikatnoj situaciji, rekao je Baldasar i pokušao objasniti razliku između njih dvoje.

"Pravomoćna presuda je pravomoćna presuda i ja se u to ne bih htio miješati", rekao je Baldasar.

"Koja je po vama razlika među njima?", upitali su novinari, a Baldasar je odgovorio:

Ima i suštinske razlike i one druge, samo činjenično stanje optužbe je različito, delikatno je jer su oboje još na sudu i svaka izjava bi im mogla naštetiti ili na neki način prejudicirati", rekao je. Na pitanje treba li Sabu izbaciti iz stranke, šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić odgovorio je:

Bernardić nije za izbacivanje

"Pa ne znam o tome nismo razgovarali, ja sam uvijek protiv izbacivanja mislim da to nije nikada dobro. Što se tiče Merzel to morate pitati one koji su ju izbacili", rekao je Bernardić.

"Ono što treba reći je da pojavu treba osuditi, ali druga Sabu treba spasiti", naglasio je potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina prije dva dana komentirajući nepravomoćnu presudu bivšem gradonačelniku Vukovara Željku Sabi koji je osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja podmićivanja dva vijećnika HDZ-a.
 

Pročitajte više