Dalija Orešković: Ovo je HDZ 1941.

Foto: Pixsell

Timovi DP-a i HDZ-a postigli su "suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade", izvijestio je Marko Milić u ime HDZ-a nakon drugog sastanka ovog tjedna, koji je potrajao malo duže nego dan ranije, gotovo tri sata.

Nižu se reakcije.

"HDZ 1941.", kratko je prokomentirala za Index Dalija Orešković.

"Vidimo da se najavljivano i ostvarilo. Vidimo da se većina sklopila, a i oni koji u toj većini neće biti i to predstavlja poraz Andreja Plenkovića koji je većinu sklapao s onima s kojima se mjesecima prije toga javno vrijeđao na najgrublje moguće načine. Jedni druge su nazivali kriminalcima i teroristima.

Mi ćemo iz oporbe morati burno motriti u kojem će smjeru krenuti Hrvatska. S obzirom na najave koje su dolazile iz Domovinskog pokreta i s obzirom na njihove prioritete koji uključuju primjerice deratifikaciju Istanbulske konvencije u zemlji u kojoj su u mjesec dana ubijene četiri žene, grozimo se od skretanja u desno.

Izrazito nas zabrinjava, s obzirom na spekulacije koja ih ministarstva zanimaju, i ako je istina da su među njima poljoprivreda i energetike, u kojem će to smjeru ići. Bojimo se da će cijenu ovog Plenkovićeve vlade itekako platiti građani ne samo u ideološkom kretanju ove zemlje nego i u povećanju računa", kazala je Indexu Ivana Kekin.

Pročitajte više