FOTO Ovo je muškarac koji je nožem ubio ženu na savskom nasipu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Priveden je muškarac koji je nožem ubio ženu na savskom nasipu te je doveden na Županijski sud u Velikoj Gorici. Podsjetimo, ženu s kojom je bio u bliskom odnosu ubio je u ponedjeljak u blizini Sveučilišne bolnice u Blatu. Ovaj zločin tretira se kao femicid, odnosno kazneno djelo iz članka 111.a Kaznenog zakona.

"Prema dosad utvrđenom, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 48-godišnji hrvatski državljanin počinio navedeno kazneno djelo na štetu bliske ženske osobe (hrvatska državljanka). Tijelo preminule osobe prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi provođenja obdukcije", priopćio je jučer DORH.

Istraga je u tijeku

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici poduzima, zajedno s policijom, daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela, navodi se. Očevid je obavila dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice uz stručnu pomoć Ekipe za očevide PU zagrebačke.

 

Jutarnji list u ponedjeljak je objavio da je 48-godišnjak nakon ubojstva tvrdio da ga je žena prva napala te da se od nje morao braniti. Pritom joj je, kako smo doznali iz pouzdanih izvora, nanio smrtonosan ubod u vrat.

Pročitajte više