Bandić 59. rođendan slavi uživajući na slobodi: Jutro započeo kupnjom namirnica na Dolcu

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić danas slavi svoj 59. rođendan.

Bandić, koji je prije nekoliko dana pušten iz pritvora u Remetincu uz vrtoglavu jamčevinu od 15 milijuna kuna za koju je kredit podigao njegov odvjetnik Marijan Hanžeković, rođendan će proslaviti u krugu obitelji i prijatelja.

Rođendansko jutro Bandić je započeo kupnjom namirnica na zagrebačkoj tržnici Dolac. Na tržnicu je stigao oko 7 sati u društvu prijatelja i pomoćnika Dragutina Ferenčaka.

Bandić: "Živjeli, bok!"
Novinari: "Kako se snalazite u ovom protokolarnom gradonačelnikovanju?"
Bandić: "Dobro je, sve je u redu".
Novinari: "Imate li kakvih političkih planova?"
Bandić: "Pustimo planove. Kavu popijte".

Jedan od prodavača Bandiću je za rođendan želio pokloniti mandarine, ali Bandić nije htio uzeti voće posve besplatno pa je prodavaču ostavio 20 kuna "za piće".

Osim prodavača, rođendan su gradonačelniku čestitali i brojni prolaznici.

Na tržnici se zadržao do 7.30 sati, a zatim se s punim vrećicama uputio prema automobilu koji je bio parkiran u Praškoj ulici.

Švaljek: Ne čujem se s Bandićem i ne utječe na moje odluke

Bandićeva zamjenica Sandra Švaljek na novinarska je pitanja odgovarala par metara južnije, na Trgu bana Jelačića. S Bandićem se, kaže, nije čula, grad dobro funkcionira...

"Ja odlučujem u ovom trenutku kao gradonačelnik. Ako pitate da li se konzultiram s bilo kime, naravno, konzultiram se s najbližim kolegama. Što se gradonačelnika tiče, on se vjerojatno u ovom trenutku najviše bavi svojom obranom i ne vidim načina da bi na bilo koji način utjecao na odluke koje donosim", rekla je Švaljek koja je Bandiću zaželjela sve najbolje za rođendan: "Sretan mu rođendan", poručila je.
 

 

 

 

Pročitajte više