Bandić: AGM će doživjeti restrukturiranje, ali nitko neće završiti na cesti

Foto: Hina

"HOLDING je saniran u samo pet mjeseci, što država sa svojim poduzećima nije napravila u posljednje dvije godine", tim je riječima gradonačelnik Zagreba Milan Bandić komentirao restrukturiranje još jedne podružnice Zagrebačkog holdinga.

AGM će doživjeti restrukturiranje, ali nitko neće završiti na cesti, naglasio je Bandić.

"Sva trgovačka društva koja nisu core business gradskog Holdinga i gradske uprave doživjet će svoju transformaciju. To će doživjeti i AGM. Ništa se neće raditi preko koljena i nitko neće završiti na cesti. Svi ljudi koji tamo rade će biti zbrinuti, ali ne zbrinuti da ne rade, nego da rade", rekao je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik je još jednom ponovio da će sebi smanjiti plaću za 15 posto od Nove godine, a ovisno o visini plaća u Gradskoj upravi, tamo će se plaće smanjiti od 5 do 15 posto.

"Pregovore sa sindikatima smo počeli prije 6 dana, a rekli smo da neka prođu Tri kralja pa se nećemo odvajati dok se ne dogovorimo. Plaće u gradskoj upravi će ići između 5 i 15% dolje. Utvrdit ćemo razrede i kriterije te na bazi toga pregovarati sa socijalnim partnerima."

Što se tiče legalizacije bespravno sagrađenih objekata, prvi čovjek Zagreba još je jednom naglasio da ima dobru suradnju s ministricom graditeljstva Ankom Mrak Taritaš i da će planirani posao biti obavljen na vrijeme.

"Imamo najorganiziraniju gradsku upravu u Hrvatskoj. I najosposobljeniju, najoperativniju i najdjelotvorniju. Mi bi mogli voditi puno više razine od gradske i budite sigurni da ćemo sve napraviti. Ako bude trebalo u Hrvatskoj nekome negdje pomoći, spremni smo uskočiti. Mogu reći da imamo izvrsnu suradnju s ministricom."

Komentirao je Bandić i jučerašnje kratkotrajno zatvaranje Adventske kuće na Trgu bana Jelačića.

"Zakupnik ugostiteljstva koji je bio u kući je napravio neku nepodopštinu. Inspekcija radi svoj uviđaj i posao. Kad otklone nedostatke, doći će oni ili drugi, ali za sada mogu reći da mi ne smeta da je malo manje alkohola, a više zabave u Adventskoj kući. Ja ću sada češće ići, a kad otvore onda ću ići manje."

Kuća i danas normalno radi i nastavlja s programom, samo se trenutno unutra ne poslužuje jelo i piće.

Pročitajte više