Bandić i Bozanić složno: Nema "afere Strojarska", sve se radilo po zakonu!

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

MILAN BANDIĆ, gradonačelnik Zagreba, susreo se u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu sa zagrebačkim nadbiskupom, kardinalom Josipom Bozanićem.

Na susretu se razgovaralo o mogućnostima suradnje između grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije na različitim područjima djelovanja, a osobito na području socijalnih programa za dobro građana i vjernika.

"Dotaknuta je i tema projekta u Strojarskoj te je još jednom naglašeno da u tom projektu nema nezakonitosti kako se to implicira u dijelu javnosti, nego je sve rađeno sukladno zakonskim procedurama", priopćeno je iz tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Susretu su prisustvovali i Damir Lasić i Vlado Bodulić iz Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada, Stipo Zeba, voditelj Kabineta Gradonačelnika, mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, mons. Ivan Hren, kanonik dekan i mons. Nedjeljko Pintarić, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola.

Bandić o Strojarskoj: Samo sam poštivao ugovor sa Svetom stolicom

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponovno je komentirao događaje vezane uz gradilište u Strojarskoj ulici, čiji je dio zbog nepravilnosti zatvorila inspekcija Ministarstva graditeljstva.


Sve smo radili po zakonu, a zatečene nepravilnosti tiču se izvođača radova, napomenuo je Bandić.

"Što će građevinska inspekcija zateći na jamama, ja ne znam. Što vi mislite da ja hodam kao Batman i lovim pahulje i hodam iznad gradilišta da vidim tko je kakvu jamu iskopao? Nemojte to od mene tražiti, ja nemam te ovlasti niti sam zato izabran".

Iako nije htio imenovati, Bandić je aludirajući na IKEA-u, otkrio: "Poput firme koja je kupila zemlju za tri eura i mijenjala GUP i gradi firmu nadomak grada. Znate što? Javno je tražila izmjenu GUP-a, kupila za jedan, a vrijedi puta deset. I nikome ništa. A znate zašto? Zato što je strani investitor".

Gradonačelnik, kojeg se proziva za neriješene imovinsko-pravne odnose i pogodovanje Crkvi koja u Strojarskoj gradi Hrvatsko katoličko sveučilište, ponovio je da je sve čisto kao suza.

"Sve su imovinsko pravne stvari tamo riješene bez ostatka. Ako mislite zašto je Grad vratio Crkvi zemlju, ja ne mogu nego poštivati ugovor sa Svetom stolicom. To pitajte Vlade koje su to potpisivale, ja samo provodim zakon. Što se tiče NK Sloge sve je čisto kao gorska suza i imate izvješće Ureda za imovinsko pravne poslove. Što se tiče inspekcije obratite se njima i investitoru", zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte više