Bandić s predstavnicima Roma dogovarao proslavu Đurđevdana

Foto: Zagreb.hr

GRADONAČELNIK Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u zgradi gradske uprave predstavnike Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Nakon što su predstavnici, predvođeni predsjednikom Vijeća Nedžatinom Kamberovskim, predstavili gradonačelniku recentno djelovanje samog Vijeća, upoznali su ga i s nekim problemima na koje nailaze u svakodnevnom radu.

Također, gosti su obavijestili zagrebačkog gradonačelnika o skorašnjoj proslavi Đurđevdana za koju je, kao i svake godine, osigurana potpora Grada. Inzistirajući na njegovanju običaja svih nacionalnih manjina koje djeluju na području grada, gradonačelnik Milan Bandić još je jednom istaknuo da su multikulturalnost i tolerancija, te međusobna suradnja i poštovanje svih građana odlike Zagreba kojima se svi možemo ponositi.

Vijeće romske nacionalne manjine Grada Zagreba je institucija manjinske samouprave Roma na području Grada Zagreba, radi sudjelovanja u javnom životu i upravljanju lokalnim poslovima u jedinicama područne samouprave.

Osim predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine, sastanku su prisustvovali i predsjednici Odbora Vijeća Senad Ahmetović, Bislim Gaši i Jašar Šain, te tajnica Vijeća Darija Goreta.

Uz gradonačelnika Grada Zagreba, prisutni su bili i pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, voditelj Kabineta gradonačelnika Stipo Zeba, šefica Službe za promicanje ljudskih prava, ravnopravnosti spolova, odnosa s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama i razvoj civilnog društva Elizabeta Knorr i stručni savjetnik u istoj Službi Željko Zaninović, voditeljica Odjela za poslovni prostor i poslove zakupa Gordana Mikulić, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Lidija Hrastić Novak, te načelnica Odjela za socijalnu skrb Snježana Puškadija.

Pročitajte više