Bandićev rafal: Holding je preuzeo igračku s kojom ne samo da se ne zna igrati, nego još nije pročitao uputstvo za upotrebu

MILAN BANDIĆ je još jednom prozvao Gradsku skupštinu jer nija formirala antikorupcijsko povjerenstvo, ali i Zagrebački holding u kojemu se mjesecima ne provodi revizija financijskih izvještaja, usprkos činjenici da Grad transferira više od dvije milijarde kuna proračunskih sredstava za javne usluge putem Holdinga.

"Inzistiramo i dalje na nezavisnoj reviziji poslovanja Holdinga jer dosadašnja korespodencija nema smisla", rekao je Bandić na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, a pročelnik Gradskog ureda za kontrolu Mirko Herak i predsjednik Uprave Holdinga Ivo Čović iznijeli su razloge za odgađanje revizije.

Bandić je istaknuo da ne želi biti odgovoran za ono u što nema uvida i na što ne može utjecati te postavio pitanje zažto u Hodingu ne žele nezavisnu reviziju.

"Ili imaju nečistu savjest ili nečiste račune", reirao je na tvrdnje iz Holdinga da za takvu reviziju nemaju novca. Kako je istaknuo, reviziju bi ionako platio Grad klopio ugovor s revizijskom tvrtkom Audit.

"Da su im stanovi u Sopnici mamini i tatini, itekako bi brinuli o njima"

Bandić se obrušio na Upravu i zbog stanova u Sopnici. Istaknuo je da u svijetu ne postoji uprava koja 500 gradskih stanova ne bi za četiri godine prodala ili iznajmila. "Da im je to mamino i tatino, itekako bi brinuli o tome", dodao je.

Napomenuo je da Grad Holdingu svaki mjesec "u kunu" plaća i kredite za izgradnju škola i vrtića, za nabavku autobusa i tramvaja te odbacio tvrdnje da su dužni Holdingu. "Ne samo da Grad nije dužan Holdingu nego je izvršio sve svoje obveze i to 102 posto", istaknuo je. "Uprava Holdinga je prije četiri godine očito preuzela igračku s kojom ne samo da se ne zna igrati, nego još nije pročitala uputstvo za upotrebu, pa ju još ne zna niti uključiti".

Pročitajte više