Barbar IS-a ženu pretvorio u seksualnu ropkinju, ona mu se osvetila ubojstvom

Foto: Shutterstock

IRAČANKA koja pripada jazidsko-kurdskoj manjini ubila je visokopozicioniranog zapovjednika ISIL-a tri mjeseca nakon što ju je prisilio na seksualno ropstvo, piše Russia Today.

Zapovjednik imena Abu Anas natjerao ju je na udaju za nekoliko muškaraca iz njegove jedinice, za što mu se Iračanka osvetila ubojstvom.

Anasa je likvidirala u blizini grada Mosula, a zasad se ne zna na koji način i što se s njom kasnije dogodilo.

Žene se sve češće suprotstavljaju barbarima Islamske države

Ovo je samo jedan u nizu primjera gdje se žene otvoreno suprotstavljaju teroru militanata Islamske države. U kolovozu militanti su smaknuli 15 žena u svojoj bazi u blizini Mosula nakon što se one izričito odbile udati se za teroriste. Iz istog razloga u srpnju je smaknuto 19 žena.

Mosul je drugi najveći irački grad, a ISIL ga kontrolira već godinu i dva mjeseca. Militanti su na tom području otvorili nekoliko tržnica za prodaju seksualnih robinja, a tamo uglavnom dovode žene kurdske, kršćanske i šijitske manjine.

Djevojčice prodaju za 165 dolara

Prije nego ih prodaju onome tko ponudi najviše novca, žene skidaju do kraja. Neki izvještaju govore kako su jednu jazidsku ženu čak 20 puta tjerali na rekonstrukciju himena, kako bi joj na taj način vratili "nevinost", prije nego je opet prodaju nekom od terorista.

Djevojčice u dobi od 1 do 9 godina prodaju za otprilike 165 dolara, dok adolescentice koštaju 14 dolara. Žene u dobi od 40 godina prodaju se za svega 40-ak dolara.

Pročitajte više