Baš je izabrao: Ministra Vrdoljaka ugostio brački HNS-ovac osuđen za bespravnu gradnju

PRIJE DVA tjedna organizirano je druženje splitskih i osječkih HNS-ovaca na Braču. Društvo se zabavljalo u konobi Kopačina u Donjem Humcu. Jedan od domaćina bio je Slobodan Nigoević, poznati brački HNS-ovac i vlasnik najveće građevinske tvrtke Berica na Braču. Nigoević figurira kao veliki financijer stranke. Bračani koji mu nisu skloni kažu da računa na ministra Uprave Arsena Bauka, koji bi možda jednog dana mogao urediti cijeli otok kao jednu administrativnu jedinicu pa bi tako i Berica do posla puno lakše nego danas kada većinom bračkih općina upravlja HDZ.

Uz "iće i piće" o sporu teškom 1,5 milijuna kuna?

Nije, međutim, izbio spor oko ministra Bauka, već oko Nigoevićevog stranačkog kolege ministra graditeljstva Ivana Vrdoljaka. Pitaju se ljudi je li baš primjereno da Vrdoljak i Nigoević za stolom u konobi uz "iće i piće" raspravljaju u situaciji kada država s Bericom vodi spor zbog nezakonite eksploatacije kamena te niz postupaka iz nadležnosti ministarstva kojeg vodi upravo Vrdoljak! Nigoević je, recimo i to, baš prije koji dan nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu zatvora zbog bespravne gradnje.

Ministar: Tko je taj Berica?

Začudno, Ministar Vrdoljak uopće ne zna tko je Slobodan Nigoević Berica. "Organizaciju je radio splitski HNS i netko je predložio da odemo na Brač. Ja stvarno ne znam tko je tamo sve bio, tog gospodina ja ne znam, no ne mora značiti da nisam pričao s njim. Ono što je sigurno da svakako nismo pričali o eventualnim postupcima koji su u tijeku. Ja za takvo što ni ne znam. Ni sa kim nisam razgovarao o nekakvim biznis problemima. Sigurno nemam namjeru istraživati tko ima kakve postupke, niti ću dozvoliti da bilo tko na njih utječe", ogradio se ministar Vrdoljak.

Nigoević: Prijatelji smo, bio sam u Osijeku proslaviti Novu godinu

Nigoević, pak, dobro zna tko je ministar Vrdoljak. "Mi smo prijatelji otprije. Ja sam u Osijeku slavio Novu godinu. Gospodin Vrdoljak na Braču nije bio kao ministar tako da vam ne stoje te neke optužbe. To su dezinformacije", kaže Nigoević. Premda ga bije glas glavnog financijera kampanje Arsena Bauka, on kaže da ni na stranku, a pogotovo na Bauka nije potrošio ni lipe! Tvrdi i da Berica nije platila večeru s ministrom u konobi. Tko je, ne zna.

Što se tiče presude za bespravnu gradnju, Nigoević kaže da će se žaliti. U pitanju je bio skraćeni postupak, sud je izdao kazneni nalog, dok je odluku o sankciji donio bez suđenja. Nigoević tvrdi da su ga uzeli na "zub" i da bespravnih objekata poput njegovog po Braču ima na stotine.

Pročitajte više