Bebi ostavljenoj pred osječkim Domom zdravlja do prvog rođendana osigurana hrana, odjeća, igračke...

Foto: Emica Elveđi/Cropix

OSJEČKI Dom zdravlja maloj će Zvjezdani, djevojčici ostavljenoj početkom tjedna ispred Doma zdravlja, do njezine navršene prve godine života osigurati sve što joj je potrebno, od odjeće, obuće, prehrane i igračaka, ali i zdravstvenu skrb, javlja Glas Slavonije.

"Moramo zahvaliti Osječanima Vukoviću i Mihaljčeku koji su odlično reagirali, ali i zatražiti od javnosti neka ne osuđuje majku koja je ipak prepoznala da dijete treba ostaviti pred našim vratima, a ne negdje drugdje. Ranije su se neželjena novorođena djeca ostavljala ispred crkava, a svojim činom majka je znala da će dijete dobiti dobru skrb i pomoć. Stoga je Upravno vijeće na moj poticaj prihvatilo inicijativu "Pomozimo maloj Zvjezdani", najavio je dr.dent.med. Miroslav Sikora, ravnatelj osječkoga Doma zdravlja.

Potporu ovoj hvalevrijednoj inicijativi dala je i Verica Voloder, voditeljica patronažne službe Doma zdravlja, koja je naglasila kako bi najsretnije rješenje bilo pronaći majku, no ako to nije u mogućnosti, onda dobre skrbnike koji će je okružiti pažnjom i ljubavlju.

Beba i dalje u inkubatoru

Bebine životne funkcije su stabilne i protekla su dva dana prošla bez komplikacija pa će, prema procjeni liječnika pedijatara koji skrbe o njoj, beba u inkubatoru provesti još nekoliko dana, dok bi na bolničkoj skrbi i promatranju trebala ostati do trideset dana.

Pročitajte više