Bernardić primio maturante zagrebačke Prve gimnazije: "Borbu za budućnost mogu iznijeti samo mladi ljudi"

Foto: Gradska skupština

PREDSJEDNIK Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić primio je danas u Staroj gradskoj vijećnici profesoricu Zlatu Paštar i maturante zagrebačke Prve gimnazije koji su se, u sklopu nastave iz predmeta Politika i gospodarstvo, pobliže upoznali s radom Gradske skupštine te ustrojstvom, djelokrugom i radom jedinica lokalne samouprave.

Uz povijesne činjenice o današnjem sjedištu Gradske skupštine Grada Zagreba, maturante je zanimala aktualna politička situacija u Zagrebu, način rada i donošenja odluka na sjednicama predstavničkog tijela jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te provedba lokalnih izbora 19. svibnja 2013. godine.

Jedno od pitanja upućenih predsjedniku Skupštine odnosilo se na perspektivu mladih ljudi u Hrvatskoj koji se žele aktivno baviti politikom.

Predsjednik Skupštine maturantima je poručio da su upravo oni generacija koja može unijeti promjene u društvu i politici i tako potaknuti mlade da svojim znanjem i pameti razvijaju Zagreb i Hrvatsku.

"Predstoji nam teška borba za bolju budućnost, a tu borbu mogu iznijeti samo mladi ljudi, kojima treba poticaj, partnerstvo i koje treba zadržati", rekao je Davor Bernardić.

Pročitajte više