Kakvo nas vrijeme čeka?

Foto: Index

Danas se očekuje promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu. Vjetar će biti slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 15 do 20°C.

Danas nema nikakvih upozorenja na opasno vrijeme u Hrvatskoj. Slično se vrijeme očekuje i sutra, a od nedjelje je kiša moguća samo u gorskim krajevima, piše DHMZ.

Evo detaljne prognoze

Istočna Hrvatska

Pretežno oblačno, povremeno s kišom, lokalno može biti i grmljavine. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 19°C.

Središnja Hrvatska

Pretežno oblačno, povremeno s kišom, češćom poslijepodne. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 18°C.

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, osobito u Gorskom kotaru, uglavnom od sredine dana. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 16°C.

Istra

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice je moguća kiša, većinom poslijepodne, tijekom prijepodneva ponegdje su moguća sunčana razdoblja. Puhat će slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, u drugom dijelu dana većinom slab zapadni i sjeverozapadni vjetar. More će biti malo, prema otvorenom do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 10 i 15, u unutrašnjosti Istre uglavnom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 14 i 19°C.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i dalje nestabilno. Povremeno kiša, moguće i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 19°C.

Dalmacija

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Povremene kiše bit će većinom prijepodne prema jugu gdje može i zagrmjeti. Puhat će umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, sredinom dana na udare i jak. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 20°C.

I sutra povremena kiša

Sutra se prema DHMZ-u očekuje promjenljivo vrijeme, u drugom dijelu dana uz sve više sunčanih razdoblja. Povremene kiše bit će uglavnom u unutrašnjosti, osobito u Gorskoj Hrvatskoj, ali lokalni poslijepodnevni pljuskovi mogući su i gdjegod na obali. Vjetar većinom slab, na istoku Hrvatske i na Jadranu i umjeren sjeverozapadni. Najniža temperatura između 7 i 12, na Jadranu od 10 do 14, a najviša dnevna od 17 do 22°C.

Pročitajte više