BiH: Eksplozija ispred kuće protivnika slanja Bošnjaka u IS

Screenshot: YouTube (Al Jazeera Balkans)

NEPOZNATA naprava eksplodirala je ispred kuće obitelji Keserović, bliskih prijatelja imama Selvedina Beganovića kojega su nedaleko od Velike Kladuše napadači u tri navrata pokušali ubiti nakon što se otvoreno protivio slanju bošnjačkih mladića da se bore na strani terorističke organizacije Islamske države, objavljeno je danas.

Po navodima Dnevnog avaza, nepoznata naprava je eksplodirala u subotu navečer što je zastrašilo djecu, potvrdio je Mirsad Keserović, jedan od dvojice braće koja žive u napadnutoj kući.

Pojasnio je kako je taj incident samo jedan u nizu od dvadesetak napada u posljednja dva mjeseca kojima je izložena ova obitelj. Keserović ne zna jesu li napadi povezani s pokušajima ubojstva muslimanskog vjerskog službenika Selvedina Beganovića, tvrdeći da se vremenski podudaraju s prvim napadom na imama.

Uz lokalnu policiju obitelj je o zastrašivanjima i napadima izvijestila u Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) te Federalnu upravu policije (FUP), kao i međunarodne organizacije.

Lokalna policija ne vidi tragove eksplozije?

No, u lokalnoj policiji u Velikoj Kladuši su izvijestili kako nema tragova eksplozije, premda je Dnevni avaz objavio fotografiju s Mirsadom Keserovićem koji stoji ispred kratera koji podsjeća na posljedice aktiviranja eksplozivne naprave. Dežurni državni odvjetnik Unsko-sanske županije, koji je upoznat s ovim slučajem, naložio je policijskim kriminalističkim tehničarima da uzmu uzorke s lica mjesta.

Imam Selvedin Beganović nedavno je ponovno fizički napadnut nedaleko od Velike Kladuše u BiH te je upozorio da se i nakon uhićenja i podizanja optužnice protiv neformalnog vođe radikalnih islamista Bilala Bosnića nastavlja novačenje i odlazak mladih Bošnjaka u Siriju gdje se priključuju terorističkoj organizaciji Islamskoj državi.

Pročitajte više