"Biskupi i sindikalisti omalovažavaju građane, imaju debele prihode i ne moraju brinuti o cijenama"

UDRUGA građana za zaštitu ljudskih prava David medijima je poslala priopćenje u kojemu je komentirala izjave sisačkog biskupa Vlade Košića o neradnoj nedjelji odnosno o bojkotu kupovanja nedjeljom tijekom korizme kojega su podržali sindikalni čelnici.

U Udruzi David kažu kako podržavaju inicijativu da bi svi ljudi trebali jednom tjedno imati dan odmora za sebe i svoju obitelj, kako bi jednostavno napunili "baterije" i obnovili energiju za novi radni tjedan. "Ipak, ne možemo prihvatiti plač biskupa i sindikalnih čelnika čiji su motivi itekako sumnjive naravi. O motivima jednih i drugih trebalo bi mnogo prostora za pisanje, tko bi to još čitao, sve je poznato", napominju iz Udruge.

"Gospoda biskupi i njihovi simpatizeri iz vrha sindikata nemaju brige oko svojih košarica, oboje imaju debele prihode i ne moraju osobno brinuti o vrtoglavom divljanju cijena. Kozmetička briga za građane izraz je nepristojnosti, ruganja i omalovažavanja njihovog dostojanstva", zaključuje se u priopćenju Udruge David.

Pročitajte više