Biskupi s oltara čestitali primalji koja je odbila asistirati pri pobačaju!

Foto: Zvonimir Barišin, Emica Elvedij / Cropix

NADBISKUP Mladen Barišić u Sinju je držao misu povodom blagdana Velike gospe. Propovijed je iskoristio da čestita kninskoj primalji Jagi Stojak zbog toga što je odbila asistirati pri pobačaju.

"Čestitam gospođo Jago na ljudskom i kršćanskom ponosu. Jaka si Jago, jer uza sve poteškoće povezuješ vrata vjere i vrata života", kazao je Barišić poručivši kako kršćanima savjest brani da dopuste "da majčina utroba postane grob, a prestane biti vrata života".

"Sam naziv i profesija primalje govori nam o primanju na ruke nevinog stvorenja, a ne odbijanje i ubijanje novog života. Zaštitom ljudskoga života dovela je sebe i svoju obitelj u nepovoljan društveni položaj", kazao je Barišić.



Hranić: Budimo hrabri kao Jaga Stojak

Jagi Stojak čestitao je i nadbiskup Đuro Hranić, koji je predvodio misu u aljmaškom svetištu Gospe od Utočišta.

"Ispovijedamo svoju vjeru i obnavljamo svoje kršćansko oduševljenje kako bismo, poput obične i skromne primalje, Jage Stojak koja je ovih dana u rodilištu u kninskoj bolnici, prizivajući se na svoju savjest, odbila asistirati jednom pobačaju i zato dobila otkaz, bili hrabri i sposobni živjeti i svjedočiti svoju vjeru te kršćanske stavove u modernom sekulariziranom pluralnom društvu", rekao je Hranić.

Ovaj primjer za Hranića je znak da se "i u našoj generaciji, u našoj domovini, danas opet ostvaruje borba između dobra i zla".

Pročitajte više