Bivši šef MMF-a ostao bez diplomatskog imuniteta: Strauss-Kahnu će se suditi za silovanje

BIVŠEM šefu MMF-a Dominique Strauss-Kahnu ipak će se suditi za seksualni napad na njujoršku sobaricu Nafissatou Diallo, jer je njujorški sudac zaključio da se Strauss-Kahn u ovom slučaju ne može pozivati na diplomatski imunitet.

Riječ je o građanskoj parnici koju je Diallo pokrenula protiv Strauss-Kahna, dok je američko tužiteljstvo krivičnu optužbu protiv njega odbacilo još prošlog ljeta.

Odvjetnici su uzalud pokušavali uvjeriti suca Douglasa McKeona da njihov klijent ima apsolutni imunitet kao bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda, ali sudac je odredio da je Strauss-Kahn ostao bez imuniteta u trenutku podnošenja ostavke na tu dužnost.

"Razočarani smo što je sud poslao slučaj na građansku parnicu. On će se boriti protiv optužbi i vjerujemo da će pobijediti", naveli su u priopćenju odvjetnici William Taylor i Amit Mehta.

Podsjetimo, Diallo tvrdi da ju je Strauss-Kahn u hotelu prisilio na oralni seks, dok on tvrdi kako je do odnosa došlo na dobrovoljnoj bazi. DNA dokazi sugeriraju kako je nedvojbeno došlo do seksualnog odnosa između njih dvoje.

Pročitajte više