Blizu kuće odvjetnika Lozice pronađen pištolj: Marić za izlazak iz pritvora ponudio 750 tisuća kuna jamčevine

VLASNIK Sokol Marića, Zlatko Marić, ostaje u pritvoru zbog prijave da je prijetio odvjetniku Peri Lozici kojemu je prošlog tjedna propucan parkiran ispred kuće na Jagodnjaku.

Policija nam je potvrdila da je jučer popodne dva kućna broja dalje u dvorištu pronađen pištolj, a neslužbeno doznajemo kako je na njemu bio prigušivač. Istražuje se je li tim oružjem propucan automobil odvjetnika Lozice.

Marić ponudio 750 tisuća kuna jamčevine

Lozica je dan prije propucavanja automobila prijavio da mu je Marić prijetio, a u pretrazi njegova stana i ureda pronađeno je više pušaka i streljiva pa mu je određen pritvor od mjesec dana.

Odvjetnik Zlatka Marića, Ljubo Pavasović Visković, kazao nam je da su danas ponudili jamčevinu od 750 tisuća kuna za izlazak iz remetinečkog pritvora. Ranije je sudac istrage Mariću odredio 200 tisuća kuna jamčevine, no usvojena je žalba Državnog odvjetništva da je ona premala. Pavasović Visković nam objašnjava kako sada Državno odvjetništvo ima tri dana za žalbu na novu ponuđenu jamčevinu, dok će to razdoblje Marić provesti u pritvoru.

Podsjetimo, odvjetniku Lozici je u noći sa četvrtka na petak u ulici Jagodnjak nepoznati počinitelj s tri metka propucao automobil. Do toga je došlo svega dan nakon što mu je, prema prijavi, "obiteljski prijatelj" Zlatko Marić uputio prijetnje smrću. Prijeteći poziv navodno ima veze sa činjenicom da se Lozica trenutno razvodi od supruge, dobre Marićeve prijateljice.

Pročitajte više