Borbe u Nigeriji: Ubijeno 200 pripadnika Boko Harama i devet čadskih vojnika

Ilustracija: Hina

DEVET čadskih vojnika i 200 islamista Boko Harama ubijeno je u utorak u Nigeriji u kopnenoj ofenzivi čadske vojske iz Kameruna, objavio je u srijedu u N'Djameni glavni stožer čadske vojske.

"Žalimo zbog devet mrtvih i 21 ranjenim vojnikom. S neprijateljske strane bilo je više od 200 mrtvih. Osvojeno je ili uništeno desetak vozila opremljenih teških naoružanjem i više stotina motocikala. Zaplijenjen je i bestrzajni top od 105 milimetara", piše glavni stožer u priopćenju, dodajući da su ti "podaci privremeni jer se nastavlja pročešljavanje terena".

"U utorak oko pet sati Boko Haram je ponovno napao položaje naših snaga duž granice Kameruna i Nigerije", ističe se u tekstu. "Naše su snage žestoko odgovorile. Smjesta se krenule u napad na njihovu bazu u Gamboruu i Ngali, gdje su potpuno poraženi".

U utorak je čadsko zrakoplovstvo bombardiralo položaje nigerijskih islamista u Gamboruu. U kopnenom sukobu čadska vojska ostvarila je pobjedu i uspjela ući u taj nigerijski grad te provela prvu noć na nigerijskom teritoriju.

Žestoki sukobi izbili su nanovo u srijedu ujutro u istom području.

Pročitajte više