Brat Kerumovog zamjenika pravomoćno osuđen za zlouporabu iz vremena dok je radio kao policajac

Foto: Index

DRAGO ŠUNDOV, brat Kerumovog zamjenika Jure Šundova, pravomoćno je osuđen na godinu dana uvjetno zbog zlouporabe položaja i ovlasti iz vremena kada je radio kao prometni policajac. Vrhovni sud odbio je i žalbe branitelja Darka Stanića i USKOK-a, koji je tražio zatvorsku kaznu. 

Presudom je utvrđeno da je Šundov na poticaj prijevoznika Željka Pisca, osuđenog također na uvjetnu kaznu zatvora, dojavljivao mjesta gdje će biti postavljene kontrole. USKOK je isprva teretio Šundova da je to napravio za protuuslugu u vrijednosti od 200 kuna, odnosno, prijevoz gnojiva i kamenja, no to je kasnije ispušteno iz činjeničnog opisa.

Iz policije u Upravno vijeće pa onda u ustanovu

Šundov je nakon pokretanja postupka zbrinut u gradskoj ustanovi Športski objekti. Dok je još bio policajac postavljen je na čelo Upravnog vijeća te ustanove. S te pozicije prebacio se na mjesto rukovoditelja službe ekonomsko-pravnih poslova. Navodno je po novoj sistematizaciji računao na mjesto direktora komercijale, no upitno je što će sada biti s tim nakon što je presuda postala pravomoćna.

Kad može Vlahušić...

Nekakve posebne reperkusije Šundov ipak ne bi trebao imati jer je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora. Na uvjetnu kaznu osuđen je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić pa ga ni to nije zasmetalo da i dalje nastavi voditi grad, čak i pobijediti na izborima. 

Pokušali smo danas dobiti komentar ravnatelja Športskih objekata, inače, bivšeg šefa splitske policije Serđana Guština, no on, kao i obično, nije bio od volje javiti se na mobitel.

 

Pročitajte više