Brazilski policajci optuženi su za ubojstvo: 43-godišnjem Amarildu gubi se svaki trag nakon što je odveden na ispitivanje

Ilustracija: Guliver Image / Getty Images

DESET policajaca iz Brazila tereti se za ubojstvo Amarilda de Souze koji je živio u Rocinhi, predgrađu Rio de Janeira. 43-godišnjeg Souzu nitko nije vidio još od 14. srpnja kada su ga policajci priveli tijekom istraživanja prodaje droga u favelama. Policajci proriču bilo kakvu umiješanost.

Žena nestalog Souze kaže kako ga nije vidjela još od 14. srpnja kada je krenuo kupiti začin za ribu koju je ulovio i koju je htio pripremiti za obiteljsku večeru. Kaže kako nikada više nije čula ništa od njega, javlja BBC.

Policajce se optužuje za mučenje i ubojstvo 43-godišnjeg Souze koji je bio otac šestero djece. Optužuje ih se i da su sakrili njegovo tijelo. Među optuženima je i zapovjednik policijske postaje u Rocinhi. Istražitelji tvrde kako su četvorica optuženih priveli Souzu i doveli ga u postaju na ispitivanje nakon čega mu se gubi svaki trag. Ostalih pet bilo je na dužnosti u policijskoj postaji. Deseti osumnjičeni je zapovjednik.

U istrazi stoji da je Souza bio epileptičar te da je umro tijekom ispitivanja kada su ga i mučili. Tužitelji će od suca zatražiti da se naredi zatvaranje svih optuženih koji odbacuju navode i tvrde da nemaju nikakve veze s njegovim nestankom.

Pročitajte više