Britansku novinarku napala "grupa životinja" u Egiptu: "Skinuli su me i u mene gurali prste"

BRITANSKA 22-godišnja novinarka je brutalno seksualno napadnuta na kairskom Trgu Tahrir u nedjelju gdje su se tisuće Egipćana okupile kako bi proslavile objavu rezultata predsjedničkih izbora.

Natasha Smith je opisala da ju je napala "grupa životinja" koju ju je skinula golu, grebala ju i stiskala grudi te su "gurali prste u nju". Na svojoj internetskoj stranici Smith je u tekstu "Molim te, Bože. Molim te napravi da prestanu" napisala da je Egipat morala napustiti prije vremena nakon stravičnog seksualnog i psihičkog napada na Trgu Tahrir.

"Izgledali su kao gladni lavovi koji se kreću oko svježeg mesa"

"U jednom trenutku su odvukli od moja dva prijatelja. Vrištala sam. Vidjela sam što će se dogoditi i da to ne mogu zaustaviti", napisala je Smith te dodala kako nije mogla vjerovati da se našla u takvoj situaciji. "Moj prijatelj je učinio sve kako bi me ostao uz mene. No, stotine muškaraca su me vukli i tukli uz povike", objasnila je Smith te dodala kako su joj uzeli kameru i istrgnuli torbu s leđa. "Muškarac me počeo skidati. Skinuli su me golu. Njihova nezasitna želja da me ozlijede je rasla. Ti muškarci, stotine njih, se pretvorilo iz ljudi u životinje", napisala je Smith te dodala kako su je muškarci bacali i seksualno zlostavljali.


"Izgledali su kao gladni lavovi koji se kreću oko svježeg mesa", napisala je Smith te dodala kako su joj ukrali "lijepo nove cipele" te su je za kosu vukli po podu. Nekoliko muškaraca ju je pokušalo zaštititi i prebaciti u drugi šator. Muškarci su je okružili te su je željeli izvući iz šatora koji se u jednom trenutku počeo rušiti. Jedan od napadača ju je pokušao udariti sa stupom koji drži šator, ali nije uspio. Tada se Hitna pomoć uspjela probiti kroz gomilu, ali djevojka od muškaraca nije uspjela ući u nju. "Nadam se da ću umrijeti prije nego me siluju", pomislila je tada Smith. Nakon pet ili 10 minuta, njezin prijatelj je uspio nagovoriti ljude u liječničkom šatoru da naprave put kroz gomilu te je odvedu u taj šator. Tijekom prebacivanja na sigurno, još uvijek su je napadali.

Prošle godine na istom trgu seksualno napadnuta američka novinarka

Kada je došla na sigurno muslimanke su je okružile kako bi prekrile njezino golo tijelo od pogleda gomile. "Pala sam na pod i ostala bez svijesti", napisala je Smith. Jedna od žena joj je rekla da je napad bio motiviran pričama da je strani špijun, nakon što je u Egiptu pokrenuta kampanja u kojoj se upozoravalo na opasnosti od stranaca. Još nekoliko puta su se napadači pokušali probiti u šator u koji je prebačena. "Žene su plakale i govorile mi da 'to nije Egipat' i da "to nije islam'", piše Smith. Iz šatora je izašla obučena u burku i mušku odjeću te se držala za ruku s Egipćaninom koji se pravio da joj je suprug.

Potom se uspjela vratiti svojoj kući. Kao i Smith, prošle godine je na kairskom Trgu Tahrir napadnuta i američka novinarka i dopisnica CBS-a Lara Logan. Ona je napadnuta tijekom slavlja na dan kada je bivši predsjednik Hosni Mubarak podnio ostavku. Logan je 11. veljače 2011. godine brutalno premlaćena i seksualno zlostavljana prije nego ju je spasila grupa žena u pratnji 20-ak vojnika.

Pročitajte više