Brkićeve upute HDZ-ovcima: Organizirajte da stari i nemoćni glasaju pa pobjeđujemo u prvom krugu

Foto: FAH, Screenshot: Index

"ZA POBJEDU u prvom krugu na predsjedničkim izborima uz pretpostavljenu izlaznost od 52,08 posto i broj glasača od 1,958.617 glasača naša predsjednička kampanja Kolinda Grabar Kitarović trebala bi osvojiti 979.310 glasova. Izradili smo projekciju na temelju potrebnih 1 milijuna glasova što bi u konačnici iznosilo 51,08 posto osvojenih glasova", stoji u službenom pismu članovima HDZ-a kojeg potpisuje glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.   

Broj članova HDZ-a pomnožen s pet

Naime, na temelju svih izbora od 2009. godine do danas, HDZ je izradio projekciju za predstojeće predsjedničke izbore prema kojima bi trebalo izaći 52,08 posto glasača. Ta brojka približna je  prosječnom izlaznošću na svim predsjedničkim izborima od 2000. do 2010. godine koja je iznosila 53,26 posto.



Vrh HDZ-a procjenjuje da bi za pobjedu Grabar Kitarović trebala preko 80 posto izlaznost članstva HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera te da svaki član na birališta u prosjeku dovede još četiri člana.

"Pojednostavljeno rečeno, ukupan broj članova HDZ-a pomnožen s pet", piše u uputama tajnik Brkić dodajući da je ovo siguran recept za uspjeh temeljen za ukupnoj biračkoj populaciji na razini cijele RH. No, naravno, rezimira Brkić, nije svugdje rejting HDZ-a isti.

Motivirati i dovući stare i nemoćne

"Zato je posebno važno u izbornu kampanju i motivaciju naših birača uključiti i naše župane, gradonačelnike i načelnike koji su svakodnevno u izravnim kontaktima sa svojim građanima", piše Brkić naglasivši da je izuzetno bitna mobilizacija svih članova, simpatizera i prijatelja.

Brkić je posebno naglasio u svom pismu da građani iznad 60 godina čine 30 posto ukupnog biračkog tijela, ali da bi prema njihovoj izlaznosti brojka trebala biti veća od 50 posto.


"Zato je važno organizirati pomoć u dovođenju starijih i nemoćnih osoba na birališta. Svaki glas je važan i može biti presudan", piše Brkić dodajući da ne treba zanemariti ni mlade.









 

Pročitajte više