Bubalo vodi u utrci za Osijek, u drugom krugu izbora čeka ga Ivica Vrkić

Foto: Emica Elveđi/Cropix

U DRUGI krug utrke za osječkog gradonačelnika ulaze Krešimir Bubalo (HDSSB) te nestranački kandidat Ivica Vrkić. Krešimir Bubalo osvojio je 36,28% posto glasova,a  Ivan Vrkić (Nezavisna lista) 27,73% glasova.

"Zadovoljni smo rezultatima, oni su negdje na razini od prije četiri godine. Ja sam bio gradonačelnik svih građana Osijeka, i lijevih i desnih, i to ću biti i u narednom razdoblju", komentirao je Krešimir Bubalo.

"Zadovoljni smo s rezultatima. Zahvaljujem se svim Osječankama i Osječanima koji su prepoznali ono što smo radili u prošle četiri godine. Radili smo to zajednički. Sjećam se što smo zatekli u grad. Stabilizirali smo grad i sad nam slijedi jedan razvojni mandat. Itekako je bio bitan i razvoj gospodarskih zona, ali i razvoj cijelog grada. Drago mi je da građani to prepoznaju. Gradonačelnik sam svih građana Grada Osijeka i zahvaljujem im se što smo u četiri godine lijep posao odradili, ali isto tako je puno posla još pred nama", rekao je Bubalo.

S obzirom da nas, prema trenutnim rezultatima u Osijeku očekuje i drugi krug izbora, zanimalo nas je kakva su Bubalova očekivanja uoči drugog kruga u kojem bi trebao snage odmjeriti s nezavisnim kandidatom, kojeg podržava SDP i HNS, Ivicom Vrkićem.

"Naši su rezultati u prvom krugu gotovo identični kao prije četiri godine iako je onda bilo 4 kandidata, a ovaj put ih je bilo 8. Moja je želja da naši sugrađani izađu na izbore i onda očekujemo i dobar rezultat", rekao je Bubalo.

Vrkić: Ovo je promjena trenda


"O brojkama je prerano govoriti, ali o trendovima nije. Ono što ja mogu ponuditi je daleko širi spektar biračkog tijela. Nismo vodili ideološku kampanju - nije bitno je li netko lijevi ili desni, nego je li pošten ili nepošten", zadovoljan je brojem glasova Ivica Vrkić.

Svoj ulazak u drugi krug izbora Vrkić je nazvao promjenom trenda.

"Trend je takav da se pokazuje da je Grad Osijek spreman na promjene. Spreman je na promjene zbog toga što je stvorena politička platforma u kojoj smo sudjelovali svi mi kontra postojeće vlasti. Kad to kažem, to nije nekakva fronta ni koalicija, ne daj Bože nekakva neprincipijelna, nego je to vrlo ozbiljan politički trud i rad svih nas koji smo sudjelovali u kampanji. To što smo počeli u prvom krugu treba nastaviti u drugom krugu", kaže Vrkić.

"Trenutni rezultat je bolji od onog prije četiri godine. Zadovoljni smo. Siguran sam da će HDSSB i Bubalo pobijediti u drugom krugu", komentirao je Vladimir Šišljagić.

"Rezultati prvog kruga pokazali su da građani žele promjenu", Kazao je Vladimir Ham iz Vrkićevog stožera.

Šišljagić i Ivanović u utrci za Osječko-baranjskog župana

Vrlo zadovoljan ishodom prvog kruga izbora za župana Osječko-baranjskog je aktualni župan Vladimir Šišljagić s 40,04 posto glasova.


"Zadovoljan sam. Jako sam zadovoljan. treba se vratiti četiri godine unazad. Ove godine, na ovim izborima rezultat je značajno bolji", kaže Šišljagić.

Protukandidat Šišljagiću bit će HDZ-ov Goran Ivanović koji je iznimno zadovoljan:

"Mislim da, uz sav onaj teret koji nosimo kao HDZ, sve one katarze, nevere i oluje koje smo prošli u proteklih par godina, smatram da je ovo odličan rezultat. Smatram da je narod prepoznao da mu treba čovjek iz naroda, da mu treba župan koji ne boluje od luksuza, sjaja, koji se hoće družiti i biti sa svojim sugrađanima", izjavio je Ivanović.


 

Pročitajte više