Čačić: Nismo više zemlja špekulativnog kapitala ni mafijaških investicija!

VIŠE od 700 sudionika iz zemlje, regije i svijeta stiglo je na otvaranje prvog Međunarodnog poslovnog sajma investicijskih projekata i komercijalnih nekretnina za jadransku regiju Rexpo Zagreb 2012.

Prilika za nove investicije upravo se događa i to u Zagrebu. "Ništa nije snažnije od ideje za koju je sazrijelo vrijeme", najavio je to na otvorenju prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Na sajmu REXPO svoje projekte izlažu tvrtke iz zemlje, regije, kao i 30-ak svjetskih zemalja. Mjesto je ovo važnih poslovnih kontakata i novih poslovnih prilika jer je upravo ovaj sajam najavljen kao kotačić koji će pokrenuti investicijski ciklus u Hrvatskoj i regiji.

"Hrvatska je spremna za nove investicije jer nismo više zemlja špekulativnog kapitala ni mafijaških investicija. Hrvatska je stabilna, na samim vratima Europske unije", rekao je Radimir Čačić.

Inače, kroz nove modele suradnje u dva dana REXPO se nada okupiti ključne sudionike tržišta, privući nove investitore, promicati investicijski potencijal u regiji te predstaviti atraktivne investicijske projekte. Svoje će poslovanje predstaviti tvrtke, banke i investicijske agencije, a održati će se i predavanje, panel diskusije te poslovni forumi po uzoru na slične sajmove u svijetu.

Pročitajte više