Čak 71 posto Hrvata protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru, 69 posto protiv povlačenja tužbe za genocid protiv Srbije

Foto: Damjan Tadić/Cropix

U SKLOPU ispitivanja javnog mnijenja o brojnim medijski prisutnim gospodarskim i političkim temama, stanovnici Hrvatske imali su priliku iznijeti svoje stavove vezane uz reviziju popisa stanovništva i uvođenje ćirilice kao službenog pisma u Vukovaru, te uz povlačenje tužbe za genocid protiv Srbije.

Sve spomenute teme od interesa su javnosti - oko 95 posto stanovnika Hrvatske izjavilo je kako ih svaka od tih tema zanima, a oko 85 posto stanovnika o njima ima i formirano mišljenje.

Čak 77 posto stanovnika slaže se da je potrebno provesti reviziju popisa stanovništva u Vukovaru, 10 posto je neodlučnih, sedam protiv, a šest posto stanovnika ne zanima ta tema.

71 posto stanovnika izjasnilo se protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru, za ih je 16 posto, devet posto je neodlučnih, a četiri posto je onih koje ta tema ne zanima.

69 posto ispitanika je protiv povlačenja tužbe za genocid protiv Srbije, 15 posto ih je za, 11 posto neodlučnih, a pet posto ne zanima ta tema.

Podaci su rezultat istraživanja provedenog od strane agencije Prizma CPI na nacionalno reprezentativnom uzorku (prema regijama, županijama, veličini naselja, spolu, dobi i obrazovanju) od 982 ispitanika starijih od 18 godina (telefonska anketa; ožujak 2013.).

Pročitajte više